Overstappen en dan ineens hoge rekening

Author:
pteeuwissen
Posted:
do, 08/06/2015 - 15:51
Goedemiddag,

Wij (gezin met 4 kinderen) laten ons gebit 2x per jaar checken en de laatste keer was begin juli van dit jaar. Niets aan het handje en tot over een half jaar....

Na een aantal vervelende ervaringen en geen goed gevoel meer bij de tandarts, zijn we nu overgestapt. Direct een afspraak gemaakt om de boel te laten checken. Wat blijkt nu? Mijn vrouw (ik ben zelf nog niet geweest) heeft nu 6 gaatjes en moet ook nog een wortelkanaalbehandeling. Dit geintje gaat nu meer dan 1200 euro kosten.
Daarnaast is er een kies getrokken bij onze zoon (4 jr) die niet getrokken had hoeven worden (zegt de nieuwe tandarts nu) en voor problemen gaat zorgen in de toekomst als zijn nieuwe kiezen doorkomen.

Wat zou hierin de juiste weg zijn? Ik zelf overweeg om dit met de oude tandarts te overleggen en hen de kans te geven om dit alsnog op te lossen (kosteloos), aangezien ik dit nogal nalatig vindt. Zeker als er maar een maand tussen de controles zit.

Groet
Romy32

Ik zelf overweeg om dit met de oude tandarts te overleggen

Dit lijkt me een goed plan, ik zou het zelf in ieder geval wel zo doen.
Laat de tandarts maar uitleggen waarom hij niets over de zes gaatjes en de wortelkanaalbehandeling heeft gezegd, en waarom hij het nodig vond de kies bij je zoon te trekken. Je weet natuurlijk niet of je nieuwe tandarts in alles gelijk heeft.

Alsnog blijft het dan lastig, want wie moet je nou uiteindelijk geloven?
Een optie is ook nog, om de röntgenfoto's van je vrouw op te vragen, en die hier op het forum te plaatsen.
Er is dan vast wel een tandarts die iets wil zeggen over die gaatjes + WK-behandeling.
vr, 08/07/2015 - 17:13 Permalink