Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Oud gebit zit veel beter dan nieuw gebit, maar tandarts adviseert klikgebit | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Oud gebit zit veel beter dan nieuw gebit, maar tandarts adviseert klikgebit
kneops
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 02/06/2017 - 13:35
door kneops ma, 02/06/2017 - 13:46
#1

Ik slel deze vraag voor mijn moeder, daar zij geen internet heeft Smile
Ze had al een bovengebit, maar toen ze ongeveer een jaar geleden ook haar ondertanden liet trekken besloot ze tot een geheel nieuw gebit, onder en dus ook een nieuwe voor boven.
Nu een jaar later past het nog voor geen kanten. Het nieuwe bovengebit is kleiner (de achterste twee kiezen die wel in het oude gebit zaten zitten niet in het nieuwe) en veel losser. Ze moet zich behelpen met plakken, maar dat werkt ook maar amper en haar tandarts adviseert daarom een klikgebit. Nu vind ik dat raar als het oude bovengebit (dat ze nu maar weer draagt), veel beter zit, en ook het ondergebit zit niet goed. Het is al meermalen aangepast maar zonder verbetering.
Ik denk zelf altijd dat ze als haar nu een nieuw gebit zouden aanmeten omdat de kaak nu in zijn geheel geslonken is, dat nieuwe gebit nu beter zou passen. Maar kun je in in dit geval, twee niet goed zittende gebitten, vragen om het over te doen? Mijn moeder (en ik) zien het niet zitten dat ze onnodig aan een klikgebit zou moeten. Zoals al gezegd zit het oude bovengebit prima, maar ze heeft erge suiker en ziet erg op tegen zo'n ingreep.
Wat zijn de opties die mijn moeder heeft? Kan ze van de tandarts verlangen dat hij zijn werk overdoet? Zou dit weer vergoed worden?
Alle tips zijn welkom, zit zit er erg mee :(.