Opeens 5 gaatjes

Author:
K_Patrick91
Posted:
do, 01/12/2012 - 10:48
Zo'n anderhalf jaar geleden zijn 'bite-wing' foto's gemaakt van mijn gebit, omdat de oude foto's toen alweer drie jaar oud waren. Mij is toen verteld dat ik gebeld zou worden als er iets te zien was op de foto's. Omdat ik niet ben gebeld ben ik er vanuit gegaan dat alles in orde was.
Gisteren constateerde mijn tandarts tijdens een controle dat er 5 beginnende gaatjes zichtbaar waren op de destijds gemaakte foto's. Hij vertelde mij dat er toen niet is ingegrepen omdat het nog 'beginnende' gaatjes waren. Hij heeft mijn gebit gecontroleerd en kon geen gaatjes zien. Volgens hem was mijn glazuur blijkbaar zo sterk, dat de gaatjes er niet doorheen kwamen. Wel raadde hij aan om nieuwe foto's te laten maken om te kijken hoe de beginnende gaatjes zich hadden ontwikkeld. Op basis van de nieuwe foto's die vandaag zijn gemaakt concludeerd mijn tandarts dat hij alle vijf gaatjes wil vullen omdat ze inmiddels alle vijf zijn uitgegroeid tot echte gaatjes.
Hierover heb ik mijn twijfels want ik heb zowel de oude als nieuwe foto's gezien (naast elkaar) en zie daarop niet dat het gaatje groter is geworden. Naar mijn idee is er helemaal niets veranderd (al ben ik natuurlijk een leek). Mijn tandarts vertelde echter dat de foto's vanuit een iets andere hoek waren gemaakt, en dat de ene foto wat donkerder was als de andere waardoor het beeld vertekende. Hij meende wel te kunnen zien dat alle vijf gaatjes groter waren geworden.
Ik vraag me nu af waarom ik opeens vijf gaatjes moet laten vullen, helemaal omdat er aan de buitenkant niets zichtbaar is en ik nergens last van heb.
Ik heb nog maar 1 vulling en laat mijn kiezen liever niet vol stoppen met vullingen als daar geen directe noodzaak voor is.
Wat denken jullie?
Newtan

Dat je een second opinion nodig hebt.
En ik weet zeker dat het beoordelen van foto's een boel ervaring vereist. Dat is door een leek haast niet te doen.
En natuurlijk heb je nog geen last van de gaatjes, die zijn nog niet bij de zenuw.

Dat denk ik.
do, 01/12/2012 - 18:49 Permalink