Op advies van de tandarts een second opion over beugel

Author:
jodaatje
Posted:
di, 09/27/2011 - 18:07
Op advies van mijn tandarts een second opion gedaan omdat deze het niet vertrouwde.
Dit ging over de beugel van mijn zoontje, waar we al 5 jaar mee bezig zijn.
Daar bleek dat er grove fouten zijn gemaakt, als hij zo door zou gaan zou hij een soort centenbakje krijgen waarbij zijn ondertanden voorbij zijn boventanden zouden steken.
Tevens bleek dat zijn wortels nu helemaal scheef zitten en de slotjes ook totaal verkeerd zitten.
Aangezien we al zo lang bezig zijn betaal ik al geruime tijd alles zelf omdat we terwijl we in de hoogste tandartsverzekering zaten boven de geldende vergoeding zaten.
We gaan er echter natuurlijk wel mee verder maar dan bij een andere orthodontist.
Maar kan ik evt. de oude orthodontist aansprakelijk stellen of evt. bij mijn verzekering een klacht indienen want dit gaat om vrij veel geld die we voor niets hebben betaalt?
Groetjes John
BJN

Jammer en moeizaam... 5 jaar is altijd te lang voor een beugelbehandeling. Dan is het middel erger dan de kwaal. Helaas hebben veel tandartsen dat niet door...

Kijk hier voor nadere informatie voor een klacht.
Je verhaal klinkt alsof er meer mensen over deze behandelaar met klachten zouden moeten zijn, of komen....

Het is wel heel informatief voor andere lezers waarom en hoe jullie tot de keuze van deze behandelaar zijn gekomen. Misschien kun je dat beschrijven. Te veel mensen gaan ervan uit dat elke dokter/tandarts ook daadwerkelijk kan wat hij zegt. Ze kijken naar er wie in de buurt zit, en niet verder naar wie de echte specialisten zijn op een gebied.
di, 09/27/2011 - 20:02 Permalink
jodaatje

Wij zijn met onze dochter op advies van onze vroegere tandarts bij deze orthodontist terecht gekomen, en ik moet zeggen mijn dochter is daar ook behandelt en dat is heel netjes geworden.
Het verschil is alleen dat toen de vader de behandelingen bepaalden bij deze praktijk.
Nu is het sinds een paar jaar over genomen door zijn dochter en die doet eigenlijk alleen de eerste behandeling, daarna kregen we steeds een andere.
Het vreemde is ook dat ze pas sinds 2 maanden met de onderkant zijn begonnen, en dus al 5 jaar met de bovenkant bezig zijn met een teleurstellend resultaat.
Als het goed is krijgen we over 2 weken het eindraport van de second opinion.
Ik denk dat ik daarmee een klacht in ga dienen, ik heb altijd gedacht dat ik een rechtsbijstandverzekering had maar dat blijkt niet zo te zijn.
Wel ben ik FNV lid maar dat zal wel alleen voor dingen zijn die met werk te maken hebben.
Het ergste vind ik gewoon dat mijn zoontje nu al 5 jaar met een beugel loopt, wat geen pretje schijnt te zijn, en het allemaal voor niets is geweest.
Groetjes John
wo, 09/28/2011 - 06:42 Permalink