Ontzettende pijn, geen tandarts!

Author:
Foxie
Posted:
do, 08/04/2011 - 10:09
Ik ben de wanhoop naarbij!
Een aantal weken geleden ben ik bij mijn tandarts weggestuurd om niet meer terug te komen, omdat ik een aantal afspraken ben vergeten bij de mondhygieniste (5 in 11 jaar, zolang ik er zat) en omdat het een hele praktijk is mocht ik ook niet meer terug komen bij mijn tandarts. De laatste keer dat ik een afspraak vergeten was, hebben ze mij een waarschuwing gegeven dat ik bij de volgende keer dat het gebeurde niet meer terug hoefde te komen. Toch vind ik het gek, 5 keer in 11 jaar. Dacht dat je tegenwoordig alleen maar een rekening kreeg en daarmee was alles gezegd? Maar nee.
Nu dus een aantal weken later zit ik nog steeds zonder tandarts. Heel veel in mijn regio zijn op vakantie en moet ik wachten tot hooguit volgende week. Mijn probleem is, ik heb last van een ontstoken verstandskies. Dit weet ik omdat ik maar al te goed weet hoe dit voelt. Mijn wang is aardig op gezet en het trekt van mijn rechts boven de verstandskies door naar mijn kaak en naar onder. Heb zelfs aardig wat last bij het slikken. Mijn mond krijg ik ook niet meer ver open, en volgends mijn moeder praat ik een beetje alsof ik een verdoving heb gehad bij de tandarts.
Dus na elke tandarts te hebben afgebeld, heb ik uit wanhoop maar de dokter gebeld, waar ik bij terecht kon een halfuurtje later. Mijn verhaal uit gelegd over de tandarts en dat ik van gekheid niet meer weet wat ik moet doen. Mijn dokter vond het zo'n raar verhaal, dat ze mijn tandarts heeft gebeld en heeft gevraagd om uitleg. Die uitleg kreeg ze niet, en ik hoefde van hun niet langs te komen en moest maar een regionaal nummer bellen om zo een andere tandarts te kunnen krijgen. Mijn dokter heeft toen ook gedreigd dat ze mij zou adviseren om stappen te gaan ondernemen, wat ik dus ook van plan ben. Samen met mijn mams het nummer gebeld, tandarts gevonden MAAR, vooraf moet je al gelijk 50 tot 150 euro betalen, wat ik nu dus niet heb, en pas de 25ste deze maand binnen krijg!

Ik zit nu echt met mijn handen in het haar, pissig op mijn oude tandarts omdat ze gewoon geweigerd hebben om ook maar even naar mij te kijken. En daar boven op, ik dacht dat als je weggestuurd word bij een tandarts, eerst een andere tandarts moet worden aangewezen voordat je daar officieel word weggetrapt? Ik zit nu dus nogsteeds met mega veel pijn, en uit wanhoop hebben we weer de dokter gebeld, het hele verhaal uit gelegd en gebedeld om een anti biotica kuur. Vanmiddag rond 3 uur weet ik of ik die krijg, of of dat ik nog verder moet rond lopen met pijn in mn mond die niet te harden is. Mijn vraag was dan, ik wil graag een klacht in dienen over mijn oude tandarts praktijk, maar hoe doe ik dat en waar moet ik daarvoor wezen? Graag tips! Ik weet echt ff niet meer wat ik moet doen.. :cry:
Snowman

Is ook een beetje aan jezelf dat je niet meer welkom bent bij je
tandarts, 5 afspraken vergeten in 11 jaar tijd, sorry ik vindt het heel veel.
Ben zelf nog nooit een afspraak vergeten, weleens op tijd afgezegd en laten verplaatsen.

Wat je kan doen is naar de weekendtandarts gaan maar die zal waarschijnlijk ook willen
hebben dat je meteen betaald, mischien even rondvragen in je familie/vrienden kring of
je wat kan lenen van ze zodat de pijn verholpen wordt.
vr, 08/05/2011 - 19:20 Permalink
TechniekerJeetje

Ik vind ook datje het een beetje aan jezelfnte wijten hebt. 5 x niet op komen dagen vind ik heel veel, ook ik "vergeet" nooit een afspraak. Je moet niet vergeten dat voor jou een bepaalde tijd wordt ingepland en als je niet komt opdagen dan is de hele planning in de war.
De tandarts doet niks fout met jou om die reden de deur te wijzen en staat gewoon in zijn recht. Daarmee maakt dat jij nou pijn hebt niet dat hij ineens voor jou moet klaar staan. Het is heel normaal dat als je nu naar een andere tandarts gaat, dat je geld mee moet nemen. Als je iets koopt in de supermarkt, dan moet je toch ook meteen betalen?
za, 08/06/2011 - 09:38 Permalink
Foxie

En toch moeten ze je ondanks ze me dr uit getrapt hebben, ervoor zorgen dat ik een nieuwe tandarts krijg.
Tenminste, dat is wat ik heb gehoord en heb gelezen overal.

Kleine update: Ik heb na een week vrezelijke pijn uiteindelijk een antibiotica kuur gekregen van mijn huisarts, waardoor de ontsteking is weggegaan en ik gelukkig gewoon naar de kaakchirurg kon gaan gisteren. Beetje jammer dat dit allemaal in mijn vakantie moet gebeuren maarja.. Ook is mijn oud tandarts bezig een andere tandarts voor me aan te wijzen, ookal duurt dit nu ook alweer aardig lang.. & Ik ben al zo bang voor tandartsen.. fijn.
wo, 08/17/2011 - 11:11 Permalink
vV

En toch moeten ze je ondanks ze me dr uit getrapt hebben, ervoor zorgen dat ik een nieuwe tandarts krijg.
Tenminste, dat is wat ik heb gehoord en heb gelezen overal.

ik weet niet waar je dat "'overal "" leest, maar zo zwart wit is dat niet. Blijft een groot stuk eigen verantwoordelijkheid een rol spelen. Ik ben overigens van mening dat bij pijn er iets geregeld moet worden, is het niet de tandarts zelf, dan de locale spoeddienst , die tenminste bij ons er ook is voor mensen zonder eigen tandarts, waar we het hier eigenlijk over hebben.
wo, 08/17/2011 - 11:36 Permalink