Ontsteking onder een kroon

Author:
DickBerg
Posted:
do, 10/28/2004 - 10:50
Mijn vrouw heeft net als ik deze zomer een kroon laten plaatsen, maar kon er niet op kauwen. Ik ook niet. Zij kreeg een fikse ontsteking eronder
en de tandarts beweerde dat in 5% van de gevallen dat gebeurt. Na genezing van de ontsteking heeft hij een gat in de kroon geboord en 3 x een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd. Nu heeft ze dus een kroon die er net zo uit ziet als een gevulde kies!!!Rekening 1: ca € 500,= en rekening 2: € 280,=. Ik ben van mening dat de 2e rekening onterecht is, omdat het een fout is van de tandarts, hij heeft de kroon niet goed geplaatst!
Ik moet eind november voor controle en zal ook mijn klacht vermelden. Ik had al 4 kronen waar ik nooit last mee heb gehad, maar nu bij deze nieuwe tandarts dus wel. Ik ben niet van plan deze nieuwe kroon kapot te laten maken en zal een nieuwe kroon vragen.
Twee vragen: Kan ik de 2e rekening aanvechten en kan ik een nieuwe kroon eisen?
Vriendelijke groeten
vV

Tja het lichaam reageert nu eenmaal niet altijd zoals verwacht of gewenst, het is geen machine. Dit soort zaken komt nu eenmaal voor, helaas. Veel sterkte met de behandelingen.
zo, 10/31/2004 - 17:59 Permalink
DickBerg

Oké, dat is duidelijk. Ik reageer overigens nog even omdat ik niet de indruk wil wekken dat ik niet tevereden ben met mijn tandarts en wil hem ook niet de schuld geven. Ik vind het alleen jammer dat een kroon die je gebit een beter aanzien geeft, weer wordt gevuld als een gewone kies, terug bij af.
ma, 11/01/2004 - 11:12 Permalink
minique

Tja, dat is inderdaad erg zonde!
Ik denk trouwens dat je tandarts het liever ook anders had gezien...

:smt006 Monique
ma, 11/01/2004 - 11:36 Permalink
janny222

heb een paar jaar terug precies hetzelfde gehad 1100 gulden armer en daarna idd nog de wkb & de vulling duur grapje!
di, 03/01/2005 - 12:53 Permalink
yvonne19

Als ik het zo lees dan denk ik alleen maar, wat mooi dat het kan... Toen er nog een ontsteking zat onder mijn kroon, was de enige optie die de tandarts die ik destijds had me gaf.. terug naar de kaakchirurg om het open te laten snijden... Dit heb ik niet gedaan omdat de (kleine) ontsteking geen klachten gaf.. en de tandarts zei dat ik het dan best kon laten... Nu krijg ik echter een plaatje (4 tanden waaronder de kroon en een kies) maar de kroon moet er toch uit omdat er een ontsteking onder zit... dan denk ik .. goh wat jammer dat ze dat bij mij niet met een wortelkanaalbehandeling hebben kunnen oplossen, liever een gaatje in de kroon dan.. een gebitje... Die ontstekingen die ik regelmatig heb hebben er overigens ook voor gezorgd dat ik gestopt ben met het plaatsen van kronen, na 1 keer bij de kaakchirurg wil ik er nooit meer naartoe en volgens de tandarts is dat de enige optie bij een ontsteking onder een kroon... Jammer! Kortom ik had met liefde een gaatje in de kroon laten zetten... dan had ik nu een mond met kronen gehad ipv dadelijk een kunstgebit!
di, 06/06/2006 - 16:35 Permalink
janny222

Nou yvonne, wat ik van mijn tandarts heb begrepen heeft dat er mee te maken waar de ontsteking zit.
De kaakchirurg die komt er alleen aan te pas als de wortelpunt ontstoken schijnt te zijn, waar de tandarts zelf niet bij kan.
Natuurlijk is het fijn dat de mogelijkheid tot het plaatsen of boren van een kroon er zijn.
Maar het is ook wel erg vervelend als je net 1100 hebt betaald en je binnen een zeer korte tijd hier niets meer van over is omdat er doorheen geboord moet worden.
Het feit dat jij meerdere ontstekingen hebt gehad, waardoor uiteindelijk meerdere tanden naar de knoppen zijn gegaan is uiteraard erg vervelend.
Maar wat ik uit jou verhaal opmaak is toch wel dat je een niet zo goede tandarts had die vond dat de ontsteking wel kon blijven zitten mede met jou ik wil niet naar de kaakchirurg gebeuren waardoor er nu zoveel schade is.
di, 06/06/2006 - 16:42 Permalink
yvonne19

Op zich had ik geen slechte tandarts hoor, het was maar een heel klein restonstekingje en vandaar dat ik er wel mee mocht blijven lopen, immers ik had er geen klachten aan... Heb er op die manier toch nog 10 jaar plezier van gehad... tot nu helaas, ben donderdag aan de beurt om te trekken en dan moet alles eruit :oops: vandaar ook mijn reactie, ik had echt gewild dat ze dat bij mij hadden kunnen doen... want het is de basis geweest waarop ik de keuze heb moeten maken het bij 1 kroon te laten.

Groetjes,
yvonne19
di, 06/06/2006 - 17:09 Permalink
OranjeFranjeBeu

Bij een wortelpuntonsteking onder een tand of kies is de geindiceerde behandeling een wortelkanaalbehandeling ("zenuwbehandeling"). De wortelpuntontsteking wordt veroorzaakt door infektie in de wortelkanalen, daar zul je het probleem moeten aanpakken. Een wortelpuntbehandeling zonder eerst een wortelkanaalbehandeling is een zinloze aktie.
za, 07/01/2006 - 00:03 Permalink