Onjuiste declaraties

Author:
david123
Posted:
di, 05/29/2012 - 20:31
Mijn tandarts gaf na het maken van foto's aan dat hij een beginnend gaatje zag. Om te voorkomen dat dit bij de volgende controle een echt gaatje zou zijn wilde hij dat ik een afspraak maakte met de preventie assistente voor een poets instructie. Deze afspraak heb ik snel gemaakt.

De preventie assistente heeft kort naar mijn gebit gekeken, ze zag dat er werd gepoetst maar dat het langs de rand van mijn tandvlees nog iets beter kon. Vervolgens heeft een korte poets instructie gegeven en het gebruik van tandenstokers uitgelegd (+/- 10 min).

Om mij een goede start te geven wilde ze wat tandsteen verwijderen en polijsten, dit duurde max 15 min.

Nu krijg ik de factuur van de tandarts binnen en daarop staan codes c114 en c214 gedeclareerd. Op internet vind ik dat deze behandelingen minimaal 20 minuten moeten duren. Ik heb hierover contact op genomen met de tandartspraktijk maar ik krijg als reactie terug dat de preventie assistente aangeeft dat de ingeplande tijd (40min) volledig is benut. Dit lijkt dus uit te draaien op een welles/nietes verhaal, wat raden jullie mij aan om te doen?
mecánico para …

Wellus nietus is altijd lullig, maar ik zou die tandarts de volgende keer eens vragen wat poetsinstructie met beginnende gaatjes te maken heeft. Want in mijn bescheiden visie op de tandheelkunde is het niet het poesten wat de gaatjes terugdringen zal. Dus hij laat iemand uitgebreid tandsteen rekenen omdat ie er lang overdoet (misschien niet efficient genoeg) en uitleg geven chapeau, maar daar wel de hoofdprijs voor laten dokken terwijl het de plank, uit cariespreventief oogpunt vet misslaat.

als ie dat bij mij deed was ie nog wel een uurtje aan het uitleggen. uiteraard gratis, want slecht advies moet je uitleggen.

kortom, een graaier
di, 05/29/2012 - 23:33 Permalink
david123

De tandarts blijft volhouden dat volgens hem de volledige tijd is benut en dat ik moet betalen. Ik denk erover na om te betalen onder protest en te vragen bij welke klachtencommissie de tandarts is aangesloten. Is dit een erg grote dreiging of niet?

Als ik zo op internet rondkjik zijn de tarieven van de tandarts zijn trouwens wel aan de lage kant
c114: 21 euro
c214 28 euro
c112 18 euro
c212 14 euro.

@mecánico para bicicletas
Wat zou jij dan doen in het geval van een beginnend gaatje?
do, 05/31/2012 - 18:19 Permalink