Onafhankelijkheid Tandarts nl

Author:
doja2
Posted:
do, 12/01/2011 - 22:23
Even een vraag, waarom word ik verbannen van dit forum als ik kritische vragen stel en met lastige feiten kom. Ik post altijd binnen de regels van dit forum. Moderator welke regel van de voorwaarden overtreed ik?
doja2

nou doja2 leeft nog en is nog niet gecensureerd. Kijken of we de post af kunnen maken.

@Deedus
Ik wil hiermee inzage geven van de werkwijze van een beroepsgroep. Ik hoop dat patiënten zich beter kunnen weren. Kennis is macht. Het zou toch fantastisch zijn als een gedupeerde van **** die op dit forum - het standaard tandarts advies heeft gekregen een betalingsregeling te treffen - nu kan lezen dat hij toch gelijk had!

@ caatb
Helemaal met je eens , een eerste stap fantastisch. En of de duvel meeleest op dit forum, word vandaag bekend dat de inspectie **** sluit!! Proficiat gelukkig zijn er meer mensen die vinden dat onethisch handelende tandartsen moeten worden aangepakt.

http://www.igz.nl/actueel/nieuws/inspectiegeeftbeperfectclinicsbevelomp…

Ik leg nu graag de bal bij ons patiënten. Misschien moeten wij minder laks zijn een eerder gepluste rekeningen bij de NZA melden. Het is mij een aantal keren overkomen en dan neem ik weer genoegen met ‘oeps een eenmalig foutje gemaakt, wij sturen een nieuwe rekening’
do, 12/01/2011 - 22:32 Permalink
Deedus

Ik lees 'de werkwijze van een beroepsgroep', ik lees 'het standaard tandarts advies'.
Bovendien begon je wéér met je inkomensonzin.
Ik haal niets anders uit je posten dan dat je een hele beroepsgroep aanvalt op de fouten die gemaakt worden door de paar rotte appels die er wellicht tussen zitten (zoals in welke beroepsgroep dan ook).
Dat noem ik kort door de bocht, kortzichtig en alle tandheelkundigen in dit geval over één kam scheren. En dat stoort me mateloos.
Ga je frustraties ergens anders op botvieren.
vr, 12/02/2011 - 07:50 Permalink
BJN

Als de diensten onrechtmatige zaken constateren dat er niet is gehandeld volgens de geldende regels, dan is dat niet goed. Maar voor een crimineel geldt dat je eerst een eerlijk proces krijgt, en dan in een rechtbank veroordeeld wordt, dan pas staat je vonnis vast. In de gezondheidzorg gelden blijkbaar heel andere regels.

Even de realiteit. Bij *** en andere klinieken in dit segment gaat het als volgt:


Transparant, je weet dat je buiten de tandarts om gaat, je weet vooraf de financiele consequenties.

EN het gaat in dit segment al jaren zoals de minister al 2 jaar aan het voorbereiden is. Een soort vrije markt van vraag en aanbod. Dit wordt over 3 weken de gang van zaken bij alle tandartsen. Maar waarschijnlijk heb je dat al door.
Het wordt tijd dat iedereen zich gaat realiseren dat je goed moet nadenken waarom de gewone huistandarts sommige dingen niet aanbied, of afraad. Ga je dan toch zoeken naar een oplossing, let dan op, maar geef niet achteraf de winkel de schuld dat je duurkoop hebt verworven.

Tenslotte - er zijn geen levensbedrijgende situatie ontstaan, geen ledematen gesneuveld, zelfs geen tanden in de mist gegaan. Hooguit strakkere en wittere glimlachen na zo'n behandeling.
Hygiene en financien moeten natuurlijk volgens de regels zijn. Maar daar is men nu met het onderzoek bezig denk ik.
vr, 12/02/2011 - 08:23 Permalink
BJN

Ter nadere overweging:
Hoeveel probleembeschrijvingen in de media zijn er over tandartsen?
Laten we uitgaan van elke week 1 - erg veel maar goed - dan zijn er dus 52 problemen.
Enig idee hoeveel goed functionerende tandartsen er dan dus zijn?

Ander ding:
Tandarts.nl is de verzamelplaats van NL over tandartsen. Dus ook problemen ermee. Hoeveel topics met problemen zijn er?
Ik ga niet tellen maar in 3 jaar misschien 150 - er veel maar goed - elke week 1?
Enig idee hoeveel patient-tandartscontacten we wekelijks zijn in heel NL? Schatting 5000 tandartsen x 15 patienten per dag...


Conclusie: De nederlandse tandarts en patient heeft in het algemeen een heel goede behandelrelatie. Dat blijkt uit het overgrote deel van het forum. Patienten bijven heel lang bij HUN tandarts. De prijs en inkomen zijn gewoon. De tandheelkunde is in het algemeen gewoon goed. Excessen zijn er, maar je bent er ALTIJD zelf bij toch?

In NL mag en kan iedereen studeren en tandarts (of jurist, of econoom, of politieagent, of gemeenteambtenaar, of leraar, of ... ) worden. Dat heb je zelf een groot deel in de hand. Dat is echt niet kwestie van geluk.
vr, 12/02/2011 - 08:50 Permalink
Lieneke

Nou niet doen alsof je van niks weet....je noemt namen en praktijken en ik heb al veel vaker gemeld dat het soort discussies die jij en anderen aanzwengelen niet gewenst zijn hier. De tandartsen die hier actief zijn, hebben steeds minder zin om vragen te beantwoorden door dit soort negatieve houdingen. Dat het uitgemeten in de media verschijnt, betekent niet dat je hier zomaar je gang kunt gaan. Dat ik dit niet tolereer wil niet zeggen dat ik goedkeur wat in die bepaalde praktijk is gebeurd, maar we gaan niet meedoen aan zwartmakerij.
vr, 12/02/2011 - 08:56 Permalink
hermina

Mag niemand weten van de fraude bij *****

@doja(2) Dat is ongetwijfeld niet waar het om gaat!
Dit "nieuws" stond in meerdere kranten en was ook uitgebreid op internet te lezen. Ik had het dus ook al eerder gelezen, ik voelde alleen geen enkele behoefte om dat hier op deze site te plaatsen. Zegt iets over u en zegt iets over mij, want ik begrijp eerlijk gezegd ook de toon van uw (inclusief al die eerdere, waarvoor de ban) postings niet.
Zo negatief schrijven met, voor mijn idee, geen enkel inzicht in hoe een praktijk werkt, kritiek is het enige wat ik lees, maar kritisch kijken/lezen lees ik nergens...

Voor alle duidelijkheid: nee, ik ben geen tandarts en nee, ik run ook nergens een eigen praktijk in. Maar ik denk wel dat ik genoeg gezond verstand heb om goed te kunnen lezen, ook op deze site en ik vond het echt ergerlijk wat u hier zo maar neer kon zetten. Die ban van doja begrijp ik heel goed, sterker nog: als ik moderator was geweest had u er al eerder afgegooid!
za, 12/03/2011 - 12:15 Permalink
zel'dovich

Even een vraag, waarom word ik verbannen van dit forum als ik kritische vragen stel en met lastige feiten kom. Ik post altijd binnen de regels van dit forum. Moderator welke regel van de voorwaarden overtreed ik?

Doja, ik denk dat jij wel gewoon binnen de officiële forumregels blijft (alleen namen noemen mag niet), maar er is een "ongeschreven regel". En die is dat je de tandartsen niet tegen de haren in moet strijken. Als je kritiek hebt op de beroepsgroep is dat al snel het geval want dat is voor geen enkele tandarts leuk om te lezen. Dat voel je zelf ook wel aan. Ze gaan dan dreigen bij het beheer er de brui aan te geven. Dat zou zeker een groot verlies zijn voor het forum. En dan gaat het forumbeheer afwegen: wat is erger:L Doja bannen of de tandarts weg. Je raadt het al wat de uitkomst is.....

Maar ik kén de mensen: enkele tandartsen lopen hier al jaren rond en gaan echt niet zomaar weg, zeker niet door een of twee doja's. Anders waren ze namelijk al lang weggeweest ..... :D Want jij bent niet de eerste die ergenis opwekt bij de tandartsen volgens mij, en zal ook niet de laatste zijn. Als je daar als forumtandarts niet mee kunt leven heb je niets op een openbaar forum te zoeken volgens mij. Logischerwijs proberen ze op dit punt wel enige invloed te laten gelden :D

Ik vind het ook interessant te lezen wat allemaal mis was bij de bleekkliniek en hoe de inspectie daarmee omgaat. Dat moet bespreekbaar kunnen blijven vind ik. Evenals andere onderwerpen.Mits niet overdreven negatief benaderd, maar wel proberen zoveel mogelijk vanuit de feiten de zaak benaderen. Sommigen zullen zeggen, daar ontbreekt het dan juist aan, maar dat blijft altijd enigszins subjectief.
za, 12/03/2011 - 12:23 Permalink
hermina

Maar ik kén de mensen, enkele tandartsen lopen hier al jaren rond:

Ik ben erg benieuwd, daar wil je vast wel meer over vertellen... en ja, ik heb de quote een beetje aangepast of misschien juist niet, dit is wat ik las in het bericht, ik \eg het maar gewoon zoals ik bedoel: flikker toch op man, je denkt toch niet dat dit ergens iets bijdraagt, of ben ik nou zo naiief, dat denk ik toch niet.
za, 12/03/2011 - 13:33 Permalink
Deedus

Maar ik kén de mensen, enkele tandartsen lopen hier al jaren rond:

Ik ben erg benieuwd, daar wil je vast wel meer over vertellen... en ja, ik heb de quote een beetje aangepast of misschien juist niet, dit is wat ik las in het bericht, ik \eg het maar gewoon zoals ik bedoel: flikker toch op man, je denkt toch niet dat dit ergens iets bijdraagt, of ben ik nou zo naiief, dat denk ik toch niet.


Amen :smt003
za, 12/03/2011 - 13:42 Permalink
hermina

@zel'dovich: dat had ik echt wel begrepen, mensen "kennen" is namelijk ook een van mijn goede eigenschappen. Ik heb alleen niet de illusie dat ik door het lezen van internetberichten een oordeel kan vellen over mensen, en al helemaal niet over een hele beroepsgroep. Laat staan over die mensen van de beroepsgroep die hier gewoon kosteloos veel adviezen geven, die door sommige mensen op het forum blijkbaar niet op waarde worden geschat. Dat vind ik echt heeeeel erg jammer, waarom niet gewoon gebruik maken van wat er wordt geboden maar steeds maar aanschoppen tegen dingen waar dit forum niet om draait, hoewel enige discussie in mijn ogen altijd goed is. Dit was voor mij de reden voor om hier deze reactie te plaatsen.

@Lieneke: wat is er niet netjes aan, dat "flikker toch op" is gewoon hoe je het zou zeggen, zoals ik al aangaf: ik schreef maar gewoon wat ik op dat moment dacht. Ik heb hier wel andere dingen voorbij zien komen waar nooit op gereageerd werd. Modereren een heel aparte functie bij tandarts.nl...
za, 12/03/2011 - 19:51 Permalink
Lieneke

@hermina Je weet dus wel waar ik het over heb. Dat geeft al aan dat je 'flikker op' ook niet heel beleefd vind. In mijn opvoeding mag het in elk geval niet ongestraft blijven en ik zou het niet prettig vinden als mensen die soort woorden bij me zouden gebruiken.

Laten we het topic verder ajb in zijn waarde laten en niet weer een vijandige discussie starten. Mijn verzoek was dus om richting te geven en niet om er een heel punt van te gaan zitten maken.
za, 12/03/2011 - 22:07 Permalink
mecánico para …

Even een vraag, waarom word ik verbannen van dit forum als ik kritische vragen stel en met lastige feiten kom. Ik post altijd binnen de regels van dit forum. Moderator welke regel van de voorwaarden overtreed ik?

Doja, ik denk dat jij wel gewoon binnen de officiële forumregels blijft (alleen namen noemen mag niet), maar er is een "ongeschreven regel". En die is dat je de tandartsen niet tegen de haren in moet strijken. Als je kritiek hebt op de beroepsgroep is dat al snel het geval want dat is voor geen enkele tandarts leuk om te lezen. .



Mag ik dat dan toch even nuanceren. Het zal me een zorg zijn als er over specifieke situaties negatoef over een tandarts wordt gekletst. heeft ie het zelf naar gemaakt dan. Het zal me ook een zorg zijn als mensen vinden dat hun behandelaar een eikeltje is. Het gaat me te ver als je iedereen over 1 kam gaat halen, want dat slaat nergens op. En telkens gezeur over dat de tandarts zo duur is => meteen gevolgd met een inkomens praatje daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Heeft dat dan op termijn tot gevolg dat mensen geen inhoudelijke antwoorden meer krijgen, dan is dat te danken aan de doja's of het forum en niet aan de geïrriteerde tandartsen die geen zin meer hebben. Als je dan stelt: "if you cant stand the heat stay out of the forumzone..........dan ga je voorbij aan het principe van een forum waar kennis delen vooropstaat. En gelet op de inhoudelijk goede adviezen van velen zou ik het apart vinden dat te gaan ondermijnen door inkomenspolitiek gebaseerd op een incidentele praktijk te gaan bespreken alsof het de doodnormaalste zaak was.
Misschien moeten mensen die daar over willen mekkeren niet een tandarts forum maar een ander forum uitkiezen. Het "iedereen is te duur"-forum. Kan je helemaal je gang gaan en dan zie je dat de ene de kapper, de andere de atndarts en de volgende de garage meneer te duur vindt.............en het zijn altijd mensen in loondienst die dat roepen zonder enig idee van een prijsopbouw in de "vrije" sector of de zorg.

Ik denk dat ik me eens ga inschrijven op een trouwe viervoeters forum en ga zeuren over stront op de stoep en iedereen meteen verantwoordelijk maken............denk dat ik binnen een week eruit lig. gek he?
zo, 12/04/2011 - 12:58 Permalink
caatB

@doja2

Even nuanceren: Ik heb persoonlijk met de tandarts van de gesloten kliniek te maken gehad en het doet mij alleen daarom deugd dat mijn vermoedens over deze bewuste tandarts dus zijn bevestigd. Verder is mijn persoonlijke mening dat in elke beroepsgroep wel een rot appeltje te vinden is en dat er voldoende mogelijkheden zijn voor patiënten om hun gelijk te halen via klachtencommissies en tuchtcolleges. Mijn huidige tandarts is een kanjer en de tandarts die mij vorig jaar aan een nieuwe brug hielp is ook een kanjer. En bij het rotte appeltje gun ik het van harte dat die de kans nog krijgt om een nieuw begin te maken. Ik scheer de beroepsgroep dus ook niet over één kam. Absoluut niet.
do, 12/15/2011 - 11:25 Permalink