Nota voor niet geleverde zorg.

Author:
W.C. Holm
Posted:
di, 11/22/2016 - 12:55
Ik had een langlopend conflict met mijn tandarts over het trekken van mijn boventanden en het leveren en plaatsen van een nieuwe bovenprothese. Deze behandeling is nooit uitgevoerd daar ik al jarenlang een bovenprothese heb. Wel werden er onder tanden getrokken en een partiële onderprothese aangevuld met nieuwe tanden. De tandtechnieker bevestigde mij nooit een opdracht voor het maken van een bovenprothese te hebben ontvangen. De tandarts bleef volhouden dat dit wel het geval was geweest. Op mijn vragen aan hem werd niet gereageerd. Na enkele maanden gaf hij toe mij verwisseld te hebben met een andere patient. Probleem leek opgelost.
Ik heb nu een nota van hem ontvangen met als omschrijving "C13 Probleemgericht consult 20,08 euro". Een door hem veroorzaakte fout hoef ik toch niet te betalen? De verzekering betaald niet.
vV

officiële klacht indienen dan maar? tandarts is als het goed is aangesloten bij een beroepsvereniging. Bij de gewone medische tuchtraad kan ook.
Blijkbaar is de discussie van dien aard dat het financieel uitmaakt of het boven of onder betrof? (het hele verhaal is mij niet erg duidelijk, erg beknopt weergegeven, mn wat betreft chonologie .)
di, 11/22/2016 - 14:49 Permalink
W.C. Holm

Als antwoord op door vV

@dV. Nota had betrekking op bovenkaak, terwijl daar geen behandeling heeft plaatsgevonden. De nota voor het trekken van de tanden in de onderkaak en het aanvullen met nieuwe tanden van de bestaande prothese was. akkoord. Inmiddels een gesprek gehad met de tandarts. Het probleemgericht consult van 20,08 euro heeft betrekking op een aanvraag bij de verzekering voor het plaatsen van 2 implantaten. Toch vreemd dat dit aan mij wordt berekend, terwijl hij voor mijn vrouw ook een aanvraag heeft ingediend voor implantaten zonder deze probleemgerichte kosten te berekenen.
di, 11/22/2016 - 17:25 Permalink