Nog geen meningsverschil, maar wellicht komt die er wel.....

Author:
sabrina1
Posted:
wo, 08/08/2012 - 17:51
Hallo,

Na 3 jaar niet bij de tandarts te zijn geweest ben ik sinds kort toch maar weer eens gegaan.
Mijn eerste afspraak bestond uit een intake met het maken van een foto (waarbij 4 gaatjes werden gevonden) en het verwijderen van tandsteen.
Mijn verzekering vergoed 80% van de kosten. Ik moest zelf dus nog 26,00 betalen.
Behandeling was prima en ik heb direct weer een afspraak gepland voor over 4 weken.
Tijdens dat bezoek is er besloten door de tandarts 2 gaatjes te vullen en de andere 2 een andere keer te doen. € 43,50 waarvan het bedrag van de verzekering is doorgezonden aan mijn verzekering.
Zo gezegd, zo gedaan, gaatjes zijn gevuld. Na 2 weken had ik weer een afspraak, maar in de twee weken belde de assistente om te vragen of mijn afspraak verzet kon worden. Prima, goede service om je cliente te bellen dus de afspraak naar een week later verzet.

In deze periode kreeg ik erg veel last van 1 kies. Kloppende pijn en gevoelig voor warm en koud en niet aan die kant kunnen kauwen. Ik dacht, misschien hoort dit wel....geen idee heb er weinig ervaring mee.
Vervolgens heb ik de tandartsassistente aan de lijn gehad en gemeld dat ik de volgende 2 gaatjes niet eerder wilde vullen dan dat ik wist wat er met mijn kies aan de hand was.

Tijdens mijn bezoek was mijn huidige tandarts aanwezig. Zij meldde mij dat zij last had van haar pols en dat zijn mee zou kijken met de tandarts die mij zou helpen. Ik had pijn dus maakte mij niet uit door wie ik geholpen werd.
Ze controleerden mijn kies, maakte een foto en bleek dat ik een wortelkanaalbehandeling moest krijgen.
Tijdens de behandeling ging de vervangende arts aan de slag, eerst moest hij van mijn huidige tandarts weten welke apparatuur/boortjes hij moest gebruiken. Vreemd lijkt mij als hij gediplomeerd tandarts is.... wellicht was die nog in opleiding.
De behandeling duurde langer als normaal, dit merkte ik omdat mijn huidige tandarts aangaf dat de volgende patient al aan het wachten was en hij snel moest afronden.
Ik kreeg een noodvulling en ik maakte een afspraak voor de week erop. Factuur nog niet ontvangen.

2 dagen na mijn bezoek werd ik gebeld door de assistente. Zij gaf aan dat mijn afspraak niet door kon gaan (2e keer van annulering) geen probleem dacht ik totdat ze aangaf dat ik pas eind september terecht kon. Met een noodvulling kan je wel een half jaar blijven lopen hoor....gaf ze me mee.
Ik heb een drukke baan en kan niet zomaar mijn werkagenda omgooien. Ik wilde dus het liefst zo snel mogelijk dus in de daaropvolgende week. Dit kon niet, ik kon echt pas in september ook niet bij een andere tandarts van de praktijk.
Prima, gaf ik aan dan kijk ik wel of ik bij iemand anders terecht kan. Zij gaf toen aan dat ik 2 dagen later kon komen.

Na de komst bij de tandarts (weer een ander) gaf hij aan dat het nog helemaal niet mogelijk was om mijn kies te vullen in verband met de wortelkanaalbehandeling welke een aantal dagen eerder was uitgevoerd.
Fijn kon de assistente dat niet aangeven?
De tandarts wilde kijken hoe de vulling eruit zag, volgens hem prima, maar toch wilde hij nog even spoelen en een nieuwe noodvulling plaatsen. Dus weer extra kosten voor mijn bezoek welke dus eigenlijk niet nodig waren geweest.

Ik krijg dus nu 2 facturen waar ik het eigenlijk niet mee eens ben. Tandarts die wellicht nog geen tandarts is en een behandeling die dus eigenlijk niet nodig was.

Wat is jullie advies hierin? Ik wilde al een klachtenbrief naar de directie van de praktijk zenden.

Ik verneem graag hoe jullie over mijn verhaal denken.

Groet, Sabrina
vV

Als ik dit zo lees heeft de tandarts/ praktijkhouder te maken met arbeidsongeschiktheid en doet de best om een waarnemer te vinden. Dat was in het eerste geval een onervaren tandarts , dat uitgelegd moet worden met welke instrumenten kan ermee te maken hebben dat hij het met andere geleerd heeft, is namelijk niet maar 1 manier en 1 soort instrument voor. Dat vinden van vervanging zodanig dat iedere patiënt ook op tijd geholpen kan worden lukt blijkbaar niet zo goed, gezien de annuleringen van de afspraken en de ietwat gebrekkige communicatie. Het enige wat ik de praktijk in deze kan verwijten is dat ze onduidelijk zijn over de reden van annuleren, aan de andere kant maken wij ook vaak mee dat patiënten die kort tevoren annuleren dat ook zijn, schijnt bij de tijd te horen.

Wat ik in uw geval zou doen is dus even bellen, ze aanspreken op de gebrekkige communicatie die u ervaart en dat u best begrip kunt opbrengen voor de gezondheidsproblemen waar de tandarts blijkbaar mee kampt ( ik neem aan dat dat er welmis aan uw kant , dat begrip) maar dat het prettig zou zijn dat men ook met uw agenda enige rekening houdt omdat u ook probleem heeft eea passend in te vullen. Het is immers een wisselwerking. Denk dat dat wat fijner effect en resultaat heeft dan een klachtenbrief sturen.
wo, 08/08/2012 - 19:46 Permalink