Nieuwe Tandarts over 'werk' Oude Tandarts

Author:
kljuc
Posted:
di, 03/28/2006 - 15:06
Ik ben sinds kort van tandarts veranderd doordat ik ben verhuisd maar ook omdat ik mijn tandarts erg laconiek vond doen over allerlei dingen.
Bij de eerste afspraak bij mij nieuwe (jongere) tandarts kreeg ik meteen te horen dat er allerlei dingen niet goed zijn.
Ik vond dit erg raar aangezien ik altijd 2 keer per jaar naar mijn (oude) tandarst ben gegaan.
Maar nu moet ik volgende week terug komen en dan krijg ik te horen wat er allemaal moet gebeuren.
Meteen vertelde hij mij ook dat het niet goed zit met mijn tandvlees en dat ik meteen een afspraak moest maken bij de paradontoloog (kliniek amsterdam).
In de verwijsbrief staat dat er her en der niet netjes sluitende restauraties en diverse caviteiten zijn. Hij heeft een paar pockets zelf gemeten en kwam tot 5 a 6 mm..en dat is erg veel (lees ik zelf ook overal).

Ik snap nu niet hoe mijn vorige tandarts dit allemaal over het hoofd heeft gezien?
Ik heb begrepen dat dit me allemaal best wel veel gaat kosten.
Nu zit ik er over na te denken om na de afspraak met de paradontoloog ne nwe tandarst,meteen een afspraak te maken met de vorige en hem te confronteren met de resultaten.
Is dat een goed idee?Ik bedoel..in het ergste geval is dit toch nalatigheid?
bedankt:)
minique

In dit geval is het altijd verstandig denk ik om niet meteen van het oordeel van je nieuwe tandarts uit te gaan, maar eerst een second opinion te vragen aan een onafhankelijke tandarts en die ook goed te laten vastleggen wat er niet in orde is.

Als dan blijkt dat er veel mis is, dan wordt het belangrijk om bewijzen te verzamelen (X-foto's die bij je vorige tandarts zijn gemaakt bijv.) voordat je verdere stappen kunt nemen.

Succes en laat je weten hoe het verder gaat?

:smt006 Monique
di, 03/28/2006 - 18:54 Permalink
prondel

Ik wil die kritische blik ook wel eens op het werk van die jonge tandarts werpen.

Nadat ie trouwens alle matige vullingen heeft vervangen of bijgewerkt zou de irritatie van het tandvlees wel een mee kunnen vallen (pseudopockets) en wat een snelheid.........meteen verwijzen naar de parodontoloog. Kunnen jonge tandartsen helemaal niets meer zelf?

cynisch, best wel, maar na een paar jaartjes werken komt ie er vanzelf achter dat hoe hard je je best ook doet, er is soms wel eens een vuylling die net wat mooier zou hebben gekund.

dus..........even pas op de plaats voordat er allerlei "rechten" worden geclaimed, terwijl je als patient 10 liter speeksel per uur aan bleek te maken, met een tong zo groot als Jordanie lag te zwabberen en ook nog een tic nerveux bleek te hebben door een beperkte neusdoorgankelijkheid.

jajaa
vr, 03/31/2006 - 13:11 Permalink
dj


dus..........even pas op de plaats voordat er allerlei "rechten" worden geclaimed, terwijl je als patient 10 liter speeksel per uur aan bleek te maken, met een tong zo groot als Jordanie lag te zwabberen en ook nog een tic nerveux bleek te hebben door een beperkte neusdoorgankelijkheid.

jajaa


Uit Beleefdheid op het forum: "vriendenlijk en beleefd". Dit is nou onbeleefd, en er wordt met aandoeningen x gesmeten.
vr, 03/31/2006 - 19:19 Permalink