Nieuwe brug??

Author:
rpg
Posted:
di, 12/23/2008 - 20:57
Mijn mondhygiëniste kwam er begin dit jaar achter dat ik een kiertje had aan de zijkant van mijn brug,naar mijn kies eronder,later zag ik op een foto dat deze er 4 jaar geleden al zat en door mijn tandarts niet was gezien! Volgens hem moest ik nu een nieuwe brug,en hier is hij nu mee begonnen.Zijn plan van aanpak was de brug in 2en zagen in mijn mond,want mocht de kies waar het kiertje zat rot zijn en getrokken moeten worden,kon de voorste kies nog zolang een stukje brug behouden?Gelukkig was de kies in orde en kreeg ik een noodbrug.Maar waarom niet de gehele orginele brug eruit,checken en met wat extra cement terugplaatsen?
Bij de volgende afspraak basisbrug passen.Tandarts kreeg noodbrug niet los met tang en begon tot mijn schrik keihard met een beitel te bikken,uiteindelijk kwam het los,pasmodel was veel te hoog,en werd driftig afgeboord.Na vele carbonpapiertjes zei hij dat de tanden en kroon aan de bovenkant moest worden afgeboord....(brug zit onder)waarom?zei ik verschrikt,de vorige paste toch ook?Daarop werd hij woest,wie weet het nou beter,snauwde hij me toe.Voordat ik wegging zei ik nog dat ik me zorgen maakte en liever niet wilde dat mijn tanden erboven afgeboord moesten worden,d.w.z.glazuur weg van tand en porselein van kroon...liever wilde ik geen porselein op het voorste kauwvlak van de nieuwe brug,dan zou het zeker moeten passen.Maar dat is veel mooier,zei hij nog.Gisteren in een telefoongesprek zei hij nogmaals dat het niet anders kon en op mijn vraag waarom mijn vorige kroon wel paste en deze niet wist hij geen antwoordt.En als ik goed poetste maakte het niet uit dat mijn glazuur weg was??zei hij nog.... Tja,ik vertrouw het niet,volgens mij heeft hij zijn idee van porselein op de kauwvlakken doorgezet en is er daarom geen ruimte genoeg...morgen ga ik erheen,maar kan ik een brug ook weigeren omdat het niet is geworden wat ik wil? Ik ben echt bang,vooral voor zijn ouderwetse voordeoorlogse injectiespuit.
mecánico para …

als de brug van volledig porcelein is gebakken is er beduidend meer ruimte nodig dan met metaal, echter ik zou niet zomaar de tegenliggers inkroten omdat dat beter uitkomt. Het is onderdeel van de nieuw te maken brug om te zien wat de eisen voor het neiuwe materiaal is (dus kroonstompen meer ruimte geven) en eventueel de curve van de andere kiezen een beetje aanpassen als daar aanleiding toe is. Omdta die brug er al inzat ga ik uit van een slecht ingeschatte hoogte, vervolgens bakt het lab zijn materiaal (en gaat dus uit eigen initiatief uit van inslijpen patient zijn kiezen ertegenover).
sorry to say, maar ik zou dat dus niet accepteren. sowieso had de tandarts het kunnen weten. meten = weten en een rubbertje van 1,5 of 2 mm dik is gewoon te gebruiken om te zien of je ruimte hebt. Kan ook met een plaatje bijenwas als je slecht zicht hebt.
De laborant heeft qua bakken gelijk dat ie minimale diktes moet hebben voor de stevigheid, dit ivm materiaal eisen. Het dunner maken is dus een risico dat de tandarts willens en wetens aangaat.........en da's dom want het verzwakt je brug.
Nu de hamvraag: wil je glazuur inleveren voor die brug of zeg je, nee ik wil een dito brug en je gemaakte keuze is niet in overeenstemming met het belang van mijn gebit.
Het is zeker niet dramatisch dat er een minimale correctie op eigen glazuur wordt gemaakt. doe ik ook wel eens bij een schuifbeweging van de onderkaak waar iets net minimaal stoort. Maar ik lees uit uw bericht dat de molensteen er aan te pas gaat komen..........iek weeeeeeeet het nieeeeeeeeeet
of eigenlijk wel: :smt018 en jammer voor de tandarts, maar helaas. tis geen zelfherstellend materiaal dat glazuur en gelet op zijn/haar ge-ergerde uitlatingen wordt gekozen voor de easy way out.........voor de tandarts.

trek uw conclusie
di, 12/23/2008 - 22:00 Permalink