niet volledige wortelkanaalbehandeling etc.....

Author:
Mootjuh
Posted:
zo, 07/10/2005 - 11:00
Bij mijn vorige tandarts heb ik diverswkb's gehad,maar naderhand heb ik continu last van infecties gekregen.
Inmiddels,een jaar later ben ik verhuis en heb ik een andere tandarts.
alles wat mn vorige tandarts behandeld heeft is niet goed gedaan.
vullingen vallen er uit,en wortelkanalen zijn niet goed schoongemaakt waardoor alles over moet.
Dit grapje gaat mij aardig wat centjes kosten(om maar niet over de kiespijn te spreken die ik heb)
Kan ik misschien geld bij die andere tandarts terugkrijgen omdat hij aantoonbaar prutswerk heeft geleverd?
Dat grapje bij hem heeft met ook behoorlijk wat geld gekost namelijk.
daarnaast heb ik door hem al maanden last van kiespijn en moet er nu meer gedaan worden aan mijn gebit dan nodig was geweest :-?
Mootjuh

oeps sorry modjes zie nu net dat ik het bij het verkeerde topic geplaatst heb,dit kan denk ik beter bij meningsverschillen met uw tandarts staan :oops: sorry voor het ongemak
zo, 07/10/2005 - 11:03 Permalink
carabelli

Wanneer je twijfelt aan het geleverde werk van je vorige tandarts, kun je het beste een second opinion laten verrichten door een andere tandarts (liefst ook een eindje uit de buurt), of een universiteitskliniek.

Deze tandarts doet een onderzoek en maakt een verslag met zijn bevindingen en een conclusie. Het is niet de bedoeling dat deze tandarts enigerlei verrichting uitvoert, hij/zij doet alleen het onderzoek met verslaglegging.

Met een dergelijke second opinion weet je hoe het er voor staat en of je bij een klachtencommissie/tuchtcollege een kans kunt hebben.

En als laatste, werk in dit soort gevallen altijd schriftelijk, mondelinge afspraken/toezeggingen zijn niet of nauwelijks te bewijzen wanneer deze niet worden nagekomen.
zo, 07/10/2005 - 11:20 Permalink
Mootjuh

Bedankt voor je reactie.
Door dit hele tandartsverhaal met mn oude tandarts ben ik namelijk ook nog eens behoorlijk angstig voor de tandarts geworden vrees ik :(
zo, 07/10/2005 - 11:30 Permalink
Beroeps

Ja, dat soort zaken komt voor bij loodgieters,aannemers etc etc. Een onafhankelijke second opinion is dan raadzaam.De tweede mening gever mag u niet gaan behandelen, dat is objectiever en wat zijn diens belangen dan? Universiteitskliniek,adviserend tandarts, etc. Zorg dat er wel een schriftelijk verslag komt,want spraak is vluchtig.Nog mooier: neem recente rontgenfoto's mee en vraag of er een standaardset kleurenfoto's gemaakt kan worden,digitaal is helemaal top.
vr, 07/15/2005 - 15:07 Permalink