niet overgegaan met verhuizing

Author:
backdoor
Posted:
di, 01/24/2006 - 14:35
Mijn tandarts heeft enige tijd geleden zijn vorige groepspraktijk verlaten en is een eigen praktijk begonnen. De oude praktijk had aangegeven dat hij mijn dossier had meegekregen. Ik heb vervolgens kort (telefonisch) contact met hem gehad waarbij hij aangaf dat dat waarschijnlijk ook zo was, maar door de verhuizing het op dat moment niet kon controleren.

Nu belde ik voor een afspraak en blijkt dat hij mijn dossier kwijt is/nooit heeft gehad en mij nooit heeft ingeschreven. Ik ben dus alle oude foto's en gegevens kwijt en hij verwacht dat ik mij nogmaals inschrijf als ik een afspraak bij hem wil maken. De kosten daarvan zijn ongeveer 200 euro en moet ik zelf dragen.

Ik vind dit wel erg bont, niet alleen wordt ik niet vergoedt voor de door mij geleden schade (oude foto's en gegevens die kwijt zijn). Ik moet zelfs betalen voor inschrijving terwijl ik kan aantonen patient bij hem geweest te zijn.

Vraag is: kan ik hier iets aan doen en/of heeft iemand hier ervaring mee?
vV

ALs hij in de verhuizng de dossiers is kwijtgeraakt is hij zelf verantwoordelijk lijkt mij! Alleen snap ik niet waar die 200,= vandaan komt?? COnsult en tst verwijderen en nieuwe foto`s zal regio 57-70,= zijn. Wanneer u altijd onder controle geweest bent kan er volstaan worden met nieuwe foto`s wanneer het daar weer tijd voor is (afhankelijk van de staat van het gebit 2-3 jaar interval) dus zal er eigenlijk geen sprake kunnen zijn van bijzondere (extra) kosten.
Ik neem aan dat de behandelgegevens via de computer gedaan werd (bij een groepspraktijk zeker het geval), dus in ieder geval die gegevens zijn er nog, zij zijn namelijk verplicht die gegevens 10 jaar te bewaren.

Eigenlijk zie ik dus geen probleem?!
di, 01/24/2006 - 16:41 Permalink
vV

Ik blijf als tandarts verantwoordelijk voor het dossier, ook al stuur ik het door. Persoonlijk heb ik dus liever dat iemand het op komt halen (en er bij voorkeur voor tekent) dan het door te sturen. In de praktijk gebeurt dat laatste wel het meest, risico op zoekraken mn van de foto`s. Wat in de compu staat bewaar ik gewoon, neemt alleen een beetje geheugenruimte.
Foto`s tegenwoordig ook digitaal, dus ook goed te bewaren EN door te sturen.
di, 01/24/2006 - 19:57 Permalink
backdoor

Ik had geen keuze in het doorsturen van de gegevens. Dit is buiten mij om gegaan. Ik heb inderdaad wel een print out van mijn oude gegevens, maar mijn foto's zijn kwijt.

Die 200 euro....tja, dat is wat deze tandarts rekent voor intake. Ik ga elke vier maanden naar de mondhygiensite dus veel is er niet te doen aan mijn gebit.

Ik kan en ga inderdaad kiezen om naar een andere tandarts te gaan. Maar ben vervolgens wel al mijn foto's kwijt en zal bij een andere tandarts alsnog intake kosten moeten betalen.
di, 01/24/2006 - 20:18 Permalink
vV

Nou 200,= al vooraf weten voor intake.. onzin!! Er is geen tarief voor intake!! Gwoon een consult C11, wellicht tst verw , en foto`s. Hoeveel en waarvan is afhankelijk van de staat van het gebit.

Wanneer hij terwijl u lang bij hem onder behandeling bent geweest gewoon een intake wilt rekenen alleen omdat HIJ verhuisd is? dan zou ik inderdaad maar een andere zoeken, want dan heb ik sterke vraagtekens bij zijn indicatiestelling en beweegredenen om behandelingen uit te voeren.
En die andere zal echt niet per se 200,= intake rekenen, want dat tarief is werkelijk nergens op gebaseerd. Ik zou zelf ook met geen mogelijkheid op dit tarief kunnen komen...
wo, 01/25/2006 - 08:15 Permalink
dj

Misschien "techniekkosten anamnese"?

("Techniekkosten" kennen geen vaste tarieven en kunnen dus worden gebuikt om de rekening op te leuken. Hier kan ook dit echt niet, mijn opmerking is dus spottend bedoeld).

Als je afgaat op jouw lezing van het verhaal klopt kun je zeggen dat je inderdaad waarschijnlijk geen behoefte hebt aan een tandarts die zoiets doet. Als je het kunt bewijzen kun je het je de tandarts middels formele klachten moeilijk maken, een missend dossier is makkelijk te bewijzen, bij die E200 moet je er rekening mee houden dat dat zal worden ontkend als puntje bij paaltje komt.
wo, 01/25/2006 - 08:58 Permalink
vV

De tandarts moet desgevraagd een schriftelijke begroting overleggen, waarop de van toepassing zijnde UPT codes vermeld staan, gespecificeerd dus! Ik zou zeggen, vraag de begroting op voor de intake! Hier kan hooguit C13 voor gerekend worden, en niet de code voor opstellen behandelplan, want er is geen stoeltijd aan verbonden, je bent immers nog niet geweest!

Toch blijf ik bij mijn advies, zoek gewoon een andere tandarts, ik vind deze gang van zaken redelijk stinken, daar wil je je gebit toch niet aan toe vertrouwen?

Persoonlijk vind ik dit de gang naar een tuchtcommissie niet eens waard, het belang en effect is redelijk beperkt. Dit soort types leert daar toch niet van, krijgt misschien een waarschuwing en daar houdt het mee op, en hij gaat toch zijn declaratiegewoontes niet veranderen.
wo, 01/25/2006 - 10:15 Permalink