Naderhand hoge kosten rekenen

Author:
dafje95
Posted:
zo, 11/18/2012 - 22:56
Hallo,

Recent is er bij mijn vader een behandeling uitgevoerd door zijn tandarts, welke behandeling precies ben ik even vergeten, maar dit kan ik wel even navragen indien het relevant is.

Het probleem is dat de tandarts achteraf hoge kosten rekent. Vooraf is er niet over de kosten gepraat, niet door de tandarts, maar ook niet door mijn vader. Nu krijgen we achteraf een rekening van 600 euro, waar de zorgverzekeraar 300 euro van betaald. Mijn vader moet dus 300 euro zelf betalen, en had hij dit van tevoren geweten dan had hij voor een andere behandeling gekozen.

Mijn vraag is nu, mag dit? Na wat zoeken kwam ik al snel op het begrip Dwaling uit. Dit wil zeggen dan ondernemers of verkopers niet achteraf hogere kosten mogen rekenen. Geldt dit ook voor tandartsen? In dit artikel staat namelijk dat je dan een brief moet schrijven waarin staat dat je de ondernemer/verkoper verdenkt van dwaling en daarmee de overeenkomst verbreekt en de goederen terug geeft. In dit geval kan je geen goederen terug geven, omdat het een behandeling betreft die dus niet meer terug te draaien valt.
Ik heb hier nog even een artikel over dwaling: http://www.consuwijzer.nl/thema/dwaling

Ik neem aan dat voor iedere ondernemer dezelfde regels gelden wat betreft dwaling, dus ik neem aan dat er nog wat te halen valt. Hoe denken jullie hierover?

Mvg Mike

EDIT: Ik heb het even nagevraagd, en het gaat om een wortelkanaal behandeling
vV

enig alternatief zou trekken zijn geweest. met wellicht nog nodige gevolgen met ook kosten daarop volgend. Maar dat er bij een dergelijke behandeling niet over kosten is gesproken klopt niet nee. maar daarvoor hoef je niet naar dwaling en zo te gaan, want de regels voor tandartsen op dit punt zijn helder geformuleerd door de NZA.
ma, 11/19/2012 - 08:27 Permalink