nacht beugel of draadje

Author:
Matthew
Posted:
za, 04/03/2004 - 10:36
Ik vroeg me af wat de beste optie is, een nacht beugel of een draadje achter de tanden. Een nachtbeugel heb ik nu al langer dan een jaar maar ik vind het zelf zeer irritant om dat ding elke avond in te doen. Mijn orthodontist zei dat het meer hygiënisch was aangezien viezigheid makkelijk achter het draadje je tanden kon blijven zitten. Mijn vraag is: is het mogelijk om in elke situatie zo’n draadje te nemen? En wat zijn de algemene voor- en nadelen van een nachtbeugel vergeleken met een draadje?
de digitale tandarts

Iets wat bijna met zekerheid te stellen is, is dat de tanden weer wat zullen gaan verschuiven als er geen spalk of nachtbeugel gedragen wordt. Dit geldt waarschijnlijk voor een periode van enkele decennia!

Stoppen met de nachtbeugel en verder niets doen is dus eigenlijk geen optie.

Of een spalk een handig alternatief zou zijn, is afhankelijk van meerdere factoren, o.a. uw mondhygiene (stokeren!) en de manier hoe je dichtbijt (bijten de ondertanden de spalk boven niet stuk..).

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de spalk zorgvuldig wordt aangebracht, zodat de lijm niet snel loslaat. Mocht de spalk op een punt loskomen en het wordt niet opgemerkt dan zou de betreffende tand binnen enkele weken al kunnen roteren/verplaatsen.

Mocht u een spalk nemen en uw beet laat het toe, dan is regelmatige controle en een goede mondhygiene van belang.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-04-04 15:21 ]
zo, 04/04/2004 - 15:20 Permalink