moet deze tijd betaald worden?

Author:
warie
Posted:
vr, 04/08/2005 - 15:31
Vorige maand is bij mij een wkb behandeling gedaan waarna er een grote vulling (opbouw) op gemaakt is tbv een kroon die later geplaatst gaat worden (half jaar) Nu is er een stukje van die vulling afgebroken waar ik voor bij de ta geweest ben. Ta vindt het afgebroken stuk nog te klein om nu te repareren maar verwacht wel dat er meer af gaat breken en dan moet het wel meteen gemaakt worden ivm risico afbreken kies. Nu heb ik voor die controle een rekening gekregen, is dat terecht? Ik dacht dat dat nog onder een soort van garantie viel omdat die vulling/opbouw tenslotte nog maar kort geleden gemaakt was. Het is een rekening voor de gemaakte tijd. Als ik nou weer moet komen omdat hij verder afbreekt moet ik dus zeker weer betalen, op die manier blijf ik aan de gang.Volgens ta zou ik dan misschien niet de materiaalkosten hoeven te betalen maar wel de gebruikte tijd, is dit gebruikelijk?!! Had hij die kies dan niet beter meteen kunnen repareren, dat was dan in ieder geval goedkoper geweest. Ik voel me hier niet echt prettig bij, maar ik ken de regels hiervoor niet.
Ik hoop dat een ta hierop een antwoord heeft, want ik zit hier nogal mee!
Moon

Bij mij was na de wkb de volledige noodvulling eruit... hiervoor ook een afspraak gemaakt bij de ta. die heeft een nieuwe vulling gedaan in totaal 5 minuten werk, maar ik moest de rekening wel betallen. Alleen gewone rekening en inderdaad geen materiaal kosten.
vr, 04/08/2005 - 15:40 Permalink
vV

tja dat hangt een beetje van de coulance van de tandarts af. Hoe zij een rekening kunnen geven voor de tijd alleen snap ik overigens niet geheel, want bij dit soort zaken staan materiaalkosten nooit apart vermeld, het is een all-in tarief...
Persoonlijk reken ik voor dit soort dingen een consult tarief C13, wanneer ik wat reken, maar dat hangt van de situatie/persoon/planning af..
Van een echte garantie kan op dit soort dingen helaas geen sprake zijn..
vr, 04/08/2005 - 18:11 Permalink
Moon

Bij mij rekende hij een incidenteel consult. De prijs was ongeveer gelijk aan een controle afspraak. Als ik het me goed herinner iets van 17,50 ofzo!
vr, 04/08/2005 - 22:06 Permalink
warie

Oke, bedankt voor de antwoorden. Als het volgens de regels is, dan weet ik dat, al vindt ik het in dit geval wel erg snel verdient, twee sekonden kijken...Even tussendoor..
En dan volgende keer zeker hetzelfde, maar ja... Kunnen er trouwens bacterieen binnendringen, nu de vulling niet meer goed aansluit, zodat de wkb mislukt, of kunnen bacterieen de kanalen nu niet meer in, na een wkb. Daar maak ik me nog wel zorgen over, ik weet niet of die zorgen nodig zijn.... :roll:
vr, 04/08/2005 - 23:18 Permalink