moeilijkheden van een tandartsassistente

Author:
pelis125
Posted:
vr, 01/31/2014 - 12:20
Gelukkig zijn er duizenden tandartspraktijken in Nederland waar het prettig werken is. Kijk voor actuele vacatures op Mondzorgbaan.nl

Gemene eisen aan tandartsassistente


Hallo, ik heet Pelis. En ik wil eigenlijk wat tips aan jullie vragen over het volgende onderwerp.
Ik volg de opleiding tot tandartsassistente. En ik denk dat ik er enorm spijt van heb. Ik had gisteren een sollicitatiegesprek in een Tandartspraktijk. En de eisen van de tandarts waren het volgende: ze vroeg of ik niet te vaak ziek werd, deze vraag heeft ze twee keer herhaald. of ik ' s ochtends niet chagerijnig binnenkom, ik bedoel ik ben ook een mens ik kan niet 24 uur lachen. Of ik er feeling voor heb, en of ik gehoorzaam ben, dit was echt een van de ergste vragen, sorry hoor maar ik ben geen hond. :smt018

Zijn jullie het met me eens, of ben ik gek. Ik bedoel ik heb dankzij deze opleiding een hekel aan die tandartsen gekregen. Tijdens de behandelingen moet je alleen maar telkens schoonmaken, hij/ maakt het vies en de assistente mag het schoonmaken.Dit heeft een tandarts zelf gezegd bij me vorige sollicitatie in een ander praktijk. Hij zei zelf wat doet een assistente nou, de hele tijd alleen maar een beetje schoonmaken.

Maar op school moet ik wel heel erg veel vakken volgen, ik krijg zelfs anatomie les maar in de praktijk is het gewoon schoonmaakwerk en dat moet je dan ook nog gaan doen met tandartsen die je niet eens respecteren. :smt013

En dan krijg je de hele tijd alleen maar gemopper. Ik heb geen werkervaring en ik kan ook geen ander bijbaan vinden dan als tandartsassistente te werken. Ik vraag me echt af wat de tandartsassistente aan hun werk nou leuk vinden??, misschien dat ik wat motivatie kan krijgen.

Toen ik op de open dag van de opleiding was, had ik me dit echt niet voorgesteld. Het leek gewoon heel erg leuk, alleen hoe kan ik nou weten dat die tandartsen zo achterlijk doen.
Overgaauw

Ik zou niet te veel varen op deze meningen die je in korte tijd achter elkaar gekregen hebt.

Ik heb, net als bijna alle studenten tandheelkunde, veel gewerkt bij een groot aantal praktijken. Zie daar al een groot voordeel: de tandartsen bij wie jij in de toekomst gaat werken weten vrijwel allemaal hoe het is om assistent te zijn. Nu is de ene chef natuurlijk de andere niet, maar wat jij gehoord hebt lijkt me wel erg kort door de bocht.

Schoonmaken is natuurlijk deel van het werk, maar zeker niet de hoofdmoot. Er wordt tandartsen nu geleerd met vier handen te werken, je wordt dus actief betrokken bij de behandeling. Je hebt daarnaast veel verantwoordelijkheden als het gaat om indeling van spullen, roostering e.d., je beheert in feite de hele logistiek.
vr, 01/31/2014 - 17:18 Permalink
Romy32

Ik werk nu bijna vijf jaar als tandartsassistente. In een groepspraktijk, dus met verschillende tandartsen. En ja, ik heb mijn favoriet, en met de één is het leuker werken dan met de ander.

Ik denk dat het in geen enkele baan gewenst is, dat je chagrijnig binnenkomt. Tenzij je in je eentje op een kantoor zit, dan heeft niemand er last van. Dat wil niet zeggen dat je 24 uur moet lachen, maar tussen chagrijnig zijn en altijd lachen zit nog heel veel meer.

De vraag of je gehoorzaam bent is misschien wat onhandig uitgedrukt, maar in de praktijk komt het er toch op neer dat je doet wat de tandarts van je vraagt. Het ligt er natuurlijk wel aan op welke manier het je wordt gevraagd. De tandartsen met wie ik werk doen dat altijd op een vriendelijke manier, maar soms gaat het er onder tijdsdruk of tijdens een lastige behandeling best weleens wat minder aardig aan toe. Daar moet je tegen kunnen, en je moet zulke dingen zeker niet persoonlijk opvatten.

Het belangrijkste is gewoon, dat je het léuk vindt om de tandarts te helpen. Als je dat uitstraalt, wordt dat echt gewaardeerd. En ja, daar hoort ook 'schoonmaken' bij. Hygiëne is een zeer belangrijk onderdeel in een tandartspraktijk, en een heel belangrijke taak van de assistente.

Maar er komt natuurlijk véél meer bij kijken. Met een tandarts die zijn of haar assistente alleen maar ziet als schoonmaakster, zou ik zelf niet willen werken. Gelukkig denken de tandartsen die ik ken daar heel anders over. Zoals Overgaauw al zegt; het werk is heel afwisselend. En als je een tandarts vindt waarmee het klikt, kun je echt een superleuke baan hebben!
vr, 01/31/2014 - 19:44 Permalink
Lieneke

Er zijn inderdaad heel wat praktijken die zeker niet het maximale uit hun assistenten halen. Maar er zijn gelukkig ook praktijken die dat wel doen. Er zijn er ook die erin doorslaan en de assistenten bevelen om meer te doen dan ze kunnen. Het is vooral aan jezelf om goed aan te geven wat je wel en niet kunt en aan te geven wat je ambities zijn. Zo te horen ben jij toe aan veel meer verantwoordelijkheden en is het dan misschien een idee om straks door te gaan naar de opleiding mondhygiëne. Of je gaat werken en leren en word je preventieassistent.
za, 02/01/2014 - 09:42 Permalink
vV

schoonmaken is een substantieel deel en erg belangrijk deel van het werk.
De insteek "" de tandarts maakt het vies en ik/wij kunnen het vervolgens schoonmaken"" lijkt mij niet de juiste voor dit werk, dan mis je toch een belangrijk stukje inzicht, mn waarom het vies wordt of als vies beschouwd wordt.
Als het goed is tref je een werkgever die ervoor zal zorgen dat ook de vervelende klusjes rouleren tussen de personeelsleden.

Ik zelf heb bv geen schoonmaakbedrijf in dienst, dat werk doen de assistentes ook, dus ook huishoudelijke schoonmaak, toilet etc.
Maar alles gelijkelijk verdeeld, dus ook baliewerk en assisteren aan de stoel.
ma, 02/03/2014 - 08:29 Permalink
pelis125

tandartsassistente


Het gaat hier niet alleen over het schoonmaakwerk. Wat ik heb gemerkt is dat tandartsen de assistentes niet respecteren. het schoonmaken van een toilet behoort niet tot de werkzaamheden van een tandartsassistente. ^
Waarom maakt u het zelf niet schoon dan, als ik vragen mag?^^


U weet toch waarom het instrumentarium vies wordt, waarom maakt u het dan zelf niet schoon?
di, 02/04/2014 - 09:09 Permalink
vV

als ik een arbeidsovereenkomst sluit met iemand waarin algemene schoonmaakwerkzaamheden ook tot de taken van de assistente horen, en de sollicitant zet daar een handtekening op hoort dat vanaf dat moment tot de werkzaamheden.
Waarom ik dat zelf niet schoonmaak? omdat ik als zelfstandige de vrijheid heb mensen daarvoor in dienst te nemen. En omdat ik de tijd beter besteed aan werkzaamheden die geld binnenbrengen, o.a. om salaris en pensioenpremie van de assistentes te kunnen betalen.

Het komt mij voor dat je meer een probleem hebt met hierarchie dan ergens anders mee als ik de laatste reactie zo lees.
Als je daar moeite mee hebt zal je in geen enkele baan kunnen functioneren, als werknemer. Komt mij op mij over dat je dan meer aan de andere kant van de tafel wilt zitten.

respect werk twee kanten op. Als werknemer dien je op zijn minst te respecteren dat de werkgever het takenpakket vaststelt. dat wordt ook besproken bij aangaan arbeidsovereenkomst, en kom je dus SAMEN overeen.
Bevalt het niet, teken je niet. Krijgt een ander de baan.
di, 02/04/2014 - 10:23 Permalink
pelis125

Ik weet een ding zeker en dat is dat ik niet aan de andere kant van de tafel wil gaan zitten, als ik dat zou willen dan had ik niet voor de opleiding tandartsassistente gekozen. Het is een best goede smoes om te zeggen dat u de tijd beter in werkzaamheden besteed die geld binnenbrengen. Na een behandeling als u alles op de computer hebt ingevoerd en dan zit te niksen dan kost dat niet heel erg veel tijd om de assistente even te helpen, want met teamwork kom je natuurlijk ver. het belangrijkste is elkaar te respecteren. Alleen in de tandheelkundige praktijken is het zo dat, dat maar van een kant wordt getoond.

Ik ken zat tandartsen in de praktijk die niet eens even de moeite nemen om naar de assistente luisteren. En die alleen maar de hele tijd zitten te( excuseer me) blèren..
di, 02/04/2014 - 19:15 Permalink
Newtan

Ik heb mijn kinderen ook zo opgevoed, Pelis.
Het nadeel daarvan is niet gering: je bent niet echt makkelijk in te huren.
En het uiteindelijke resultaat is een leidinggevende functie, of een oprichten van een eigen bedrijf.
Maar eerst hebben ze nogal de nodige frustraties gehad. En nog meer voor de boeg.

Maar het hebben van een eigen bedrijf of zaak is ook erg frustrerend, geloof me, dus wat is het verschil?
En dan kun je ook aannemen wie je wilt, zelfs tandartsen.
En die mogen dan doen wat jij wilt 8)
di, 02/04/2014 - 19:34 Permalink
pelis125

Ik zal geen werkgever willen zijn, omdat ik naast mijn baan rust wil. Als ik thuis ben wil ik niet met mijn werk bezig zijn. ik wil alleen 8 uur per dag en vier/ vijf dagen per week gaan werken en daarnaast elke maand gewoon mijn salaris ontvangen.
Ik weet een ding echt zeker en dat is dat ik spijt heb dat ik voor deze opleiding heb gekozen...
di, 02/04/2014 - 19:58 Permalink
DePappa

Tsja Pelis,

Het is natuurlijk logischer dat jij de wc even gaat schoonmaken wanneer je tijd over hebt, dan dat jij ergens op je telefoon zit te facebooken terwijl een aparte schoonmaakster komt schoonmaken.
Doe je neem ik aan thuis ook, zelf schoonmaken. Je had ook een schoonmaakbedrijf kunnen inhuren. En neem maar van mij aan dat de meeste werkgevers bijna altijd werken, ook 's avonds of in het weekend, dat is gewoon het verschil.

Zo werkt dat tegenwoordig gewoon.
di, 02/04/2014 - 20:15 Permalink
pelis125

Dat is uw mening, en deze zin 'Het is natuurlijk logischer dat jij de wc even gaat schoonmaken wanneer je tijd over hebt, dan dat jij ergens op je telefoon zit te facebooken terwijl een aparte schoonmaakster komt schoonmaken. ' slaat nergens op, Als je er geen verstand van hebt, kom er dan niet mee bemoeien. schoonmaken wordt aan het einde van de dag gedaan, wanneer het eigenlijk tijd is om naar huis te gaan.

Ik neem aan dat de tandarts zelf ook thuis schoonmaakt. Ik weet heus wel wat het verschil tussen een werkgever en werknemer qua functie, en als je goed leest dan zeg ik ook dat ik een werknemer wil zijn. omdat een werkgever natuurlijk meer werkt. dat is logisch neem ik aan???
di, 02/04/2014 - 20:27 Permalink
Lieneke

Pelis...als jij respect wil, dan moet je ook respect tonen. Het slaat wel ergens op. Als jij niet wil schoonmaken, wat ga jij dan in die tussentijd doen? Ga jij staan kijken hoe de tandarts schoonmaakt? Dat is gewoon je werk, hoort erbij. Ik maak ook schoon, want ik beschik niet over de luxe van een assistent die dat voor mij doet. Zou wel ideaal zijn, want dat zou mij een hoop tijd schelen. Dan zou ik meer dingen op mijn werk kunnen doen die ik nu in mijn vrije tijd moet doen.
di, 02/04/2014 - 20:38 Permalink
Lieneke

Fout gedacht. Respect tonen zal je ook moeten doen als je het niet krijgt. Als een patiënt je afblaft, blijf je hoe dan ook beleefd. En dat is wat anders dan over je heen laten lopen. Al les communicatie gehad? Ik heb in het verleden trouwens ook gewoon de praktijk schoongemaakt samen met de assistenten waar geen schoonmaakster was of waar de schoonmaakster niet alles mag schoonmaken.
wo, 02/05/2014 - 07:22 Permalink
vV

toen ik net begonnen was heb ik alles zelf gedaan. opgestart met een paar honderd patiënten . geen geld om mensen in te huren en tijd genoeg het zelf te doen..
Ik heb overigens nooit een schoonmaakdienst onder contract gehad, altijd hebben de assistentes dat deel erbij gedaan. Waren ze ook blij maar (ja dat kan) want dat waren wel meer uren in de overeenkomst.
Een collega van mij heeft vorig jaar de schoonmaakdienst eruit gedaan, kostenbesparing was hard nodig en het enig alternatief was minder uren voor de assistentes , of zelfs ontslagen want die hadden wegens uitval van zorgvraag minder te doen. Is een middelgroter praktijk met 3 behandelkamers.

ook al is er een schoonmaakdienst is het zo dat het toilet af en toe toch zal moeten, namelijk wanneer het er door wat voor reden zo bijligt dat wachten tot schoonmaakdienst langskomt niet kan...

Met jouw insteek is het inderdaad beter iets anders te gaan zoeken, niet alleen niet in de tandartspraktijk, maar zoek iets buiten d zorgsector want dat gaat het voor jou niet worden.
ik wil alleen 8 uur per dag en vier/ vijf dagen per week gaan werken en daarnaast elke maand gewoon mijn salaris ontvangen.
in de zorgsector zal je wel eens je pauzes en einde dag zien opschuiven, ben je wel eens op feestdagen en in weekenden de klos etc.
wo, 02/05/2014 - 08:31 Permalink
Dutchdevil

Even praktisch gezien, heb ik meer vertrouwen in een assistente die de praktijk schoonmaakt dan een gemiddelde schoonmaker.
In een gemiddeld ziekenhuis zie je soms wel waarom.

Daarnaast geloof ik dat je met respect ook bedrijfsstructuren niet moet vergeten.
Vervagen die teveel dan vervaagt ook vaak ook de normale en nodige verhouding.
Wat natuurlijk veelvuldig snauwen niet goed praat.

In goed overleg kan veel lijkt me.


Als laatste: neem nu maar van mij aan dat vrouwen beter schoonmaken dan mannen. ;-)
wo, 02/05/2014 - 09:56 Permalink
pelis125

En nee op het mbo krijg je geen les communicatie en ik denk dat heeeeeeeeeeel erg veel assistente niet zo'n les hebben gehad aangezien men mensen aanneemt voor de functie tandartsassistente terwijl ze niet eens een diploma in hun zak hebben. De meeste van die assistente krijgen gewoon een uitleg door de tandarts en pas jaren later krijgen ze de kans op een opleiding te volgen. Dit heb ik zelf wel vaak in praktijken gezien.

Excuseer me, maar dit was echt mijn laatste woord hier.
wo, 02/05/2014 - 20:27 Permalink
pelis125

Misschien ligt het aan de antwoorden die jullie geven. Ik moet de hele tijd mezelf gaan herhalen, en sorry daar heb ik gewoon geen zin. Om telkens het weer opnieuw te moeten uitleggen. Ik zeg dat ik als werknemer wil gaan werken en dan krijg ik vervolgens een hele verhaal over het verschil tussen een werkgever en een werknemer etc. En dan wordt er opeens gezegd van ' moet de tandarts het dan schoonmaken en de assistente er naar gaan kijken'. Ik herinner me niet eens dat ik zoiets heb gezegd.

En dan wordt er vervolgens gezegd dat je over uren maakt, ja sorry daar gaat dit hele topic toch niet over.
wo, 02/05/2014 - 22:23 Permalink
pelis125

En nee, ik loop nooit weg als er een vraag aan mij gesteld word. Maar als ik steeds maar weer mezelf moet gaan herhalen. En dan heb ik het natuurlijk niet over alle leden, want ik heb ook reacties gelezen waar ik toch wel iets aan heb.
En trouwens ik wil jullie er wel op attenderen dat ik steeds mijn excuses aanbied. Als ik iets zeg dat een beetje bot kan klinken.
wo, 02/05/2014 - 22:27 Permalink
pelis125

Met deze topic wilde ik ten eerste alleen te weten komen, waarom een assistente niet word gewaardeerd, en van de tandartsassistente horen wat zij nou precies leuk aan dit beroep vinden, omdat je alleen maar de hele tijd met tandartsen moet werken die maar bijna van niets tevreden kunnen zijn en die de hele tijd maar zitten te mopperen.
wo, 02/05/2014 - 22:31 Permalink
vV

assistentes worden weldegelijk gewaardeerd. Ik weet niet in hoeveel praktijken je gewerkt hebt en voor hoe lang, maar mensen moeten altijd aan elkaar wennen, dat heeft tijd nodig.
ik denk dat het meer het gevoel is dat je niet gewaardeerd wordt, maar met een deel van de insteek die je hier laat zien kan ik dat ook best wel begrijpen.
Wat ik wil zeggen is, en dat wil blijkbaar niet doorkomen bij jou, dat je wellicht jezelf even een spiegel voor moet houden. Dat je naar je gevoel onheus behandeld wordt komt namelijk wellicht door je eigen (werk) houding.
Stukje non verbale communicatie.
do, 02/06/2014 - 08:18 Permalink
pelis125

Okay, stel u voor, u heeft gelijk. Ik word niet gewaardeerd door mijn werkhouding. Al hoewel ik het hier absoluut niet mee eens ben, maar okay. Waarom voelt mijn hele klas zich dan als een slaaf in tandartspraktijken? Waarom wil niemand als tandartsassistente gaan werken? Waarom is iedereen het dan met mij eens. En dan spreek ik over 25 studenten. Waarom heeft iedereen het dan gehad met die tandartsen????

Kunt u mij dat dan uitleggen??
do, 02/06/2014 - 08:54 Permalink
vV

weer nieuwe info erbij...
hier kan ik zoals je zal begrijpen dus niets mee. Jammer dat je dit gegeven niet gelijk gemeld hebt trouwens, is wel een essentieel punt namelijk.
Als de hele klas er zo over denkt, wat doe de opleiding daar mee? de stageplekken liggen wellicht niet voor het oprapen, maar toch hoort controle op die plekken wel tot verantwoording opleiding lijkt mij.

Er zijn wel wat factoren die wellicht een rol kunnen spelen.

of een generatiekloof zoals hierboven gesteld.

Ik ken jou niet nee, jij mij ook niet.
maar wat zou dat? het weerhoudt je niet een vraag neer te zetten op ene forum waar alleen maar mensen die jij niet kent zullen reageren daarop.
do, 02/06/2014 - 09:26 Permalink
Dutchdevil

Ik maak het regelmatig mee, en bedoel het nu niet persoonlijk maar de komende generatie is gewoon dermate anders.

Ik begon ooit met niets, en dat besef had ik ook, en ik leer nog elke dag.
Terwijl ik veel mensen, niet alle, net van de opleiding tegenkom die volledig vakbekwaam denken te zijn.
Op een dergelijk amicale manier dat ze amper structuurlagen in bedrijven kennen/ respecteren.
Veel vanzelf gaat en normaal vinden.

Toen ik 20 jaar terug begon, had ik het toilet verhaal in andere vorm best kunnen bespreken.
Waarschijnlijk had ik dan een, prima dat doe ik, gehoord.
Met een daaropvolgend loop jij vast naar de deur?
Dan weet je in elk geval zeker dat je eerder thuis bent dan je ontslagbrief.

De moderne bedrijfsvoering is gelukkig wel anders tegenwoordig, maar de ondernemer/ eigenaar beschouwen als een gelijke, dus toilet schoonmaken, zal je weinig werkgelegenheid opleveren ben ik bang.
do, 02/06/2014 - 19:30 Permalink
Lieneke

Ik denk dat je maar eens mijn volgende blog in de Dentista moet lezen. Daarin spreek ik mijn waardering uit voor de assistenten. Dat tandartsen misschien niet altijd even handig zijn in het uiten van hun waardering, wil niet zeggen dat ze geen waardering en/of respect voor je hebben.

Als je gaat werken, moet je gewoon bij de bodem beginnen. Hard werken en niet zeuren. En dan...zelf het initiatief nemen om je taken uit te breiden en goed laten zien wat je kan. Je creëert je eigen baan. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Dus schuif dat niet op de tandarts maar zet zelf je schouders er onder en laat zien wat je waard bent.

Nogmaals mijn vraag, waarom ben je geen mondhygiëne of een andere hbo gaan doen als je Havo hebt, zodat je straks een uitdagende baan hebt?
do, 02/06/2014 - 23:01 Permalink
Lieneke

De groenteboer mag zich preventieaaistent noemen. Het is geen beschermde titel! Maarrrrr....veel handelingen die een prev.ass doet, zijn risicovol. Dat betekent dat je die handelingen niet mag verrichten zonder dat je deze hebt aangeleerd gekregen van een relevante docent. En dat is niet je baas.
wo, 04/02/2014 - 06:58 Permalink
vV

bekwaam maakt bevoegd, niet andersom (wordt door velen wel eens omgedraaid helaas..).
Zoals Lieneke stelt: het is geen beschermde titel. Ik denk alleen dat wanneer anderen vinden dat je bekwaam genoeg bent, je met gerust hart jezelf ook preventieassistente kan noemen. Omdat anderen vinden dat je het kan. Een dergelijk diploma is net als een rijbewijs: echt rijden leer je pas door het te doen.

alleen waarom dit onder "" meningsverschil"" moet staan begrijp ik niet...
wo, 04/02/2014 - 08:17 Permalink
Pien123

Mijn baas (de tandarts) heeft mij een cursus preventieassistent laten volgen. Deze is met goed gevolg afgelegd.
Nu mijn tijdelijk contract afgelopen is en ik een nieuw contract krijg, ben ik volgens de functieomschrijving nog steeds tandartsassistent. Dus niet preventieassistent met het daarbij behorende salaris. Natuurlijk mag hij zelf besluiten of hij mij wel of niet financieel tegemoet komt, maar ik begrijp niet heel goed waarom de functie niet wordt aangepast (duidelijke uitleg blijft achterwege). Vandaar dat ik wilde informeren hoe dit zat.
za, 04/12/2014 - 09:43 Permalink
vV

je doet wel de bijbehorende werkzaamheden? En wat was er vooraf afgesproken over aanpassing salaris en functie na met goed gevolg afsluiten van de cursus? Als daar verder niets over afgesproken of toegezegd is mag het wel (of je als werkgever kan verwachten dat het erg motiverend werkt voor je personeel is een tweede...je geeft wel meer verantwoordelijkheden en hebt er zelf ook iets aan als werkgever anders hoef je het niet te doen). Je uren blijven hetzelfde neem ik aan. Alleen: als je eisen gaat stellen loop je een bepaald risico namelijk niet verlengen van het tijdelijk contract. (persoonlijk snap ik de relatie tijdelijk contract en een dergelijke cursus dan weer niet maar dat zal wel aan mij liggen)
za, 04/12/2014 - 10:43 Permalink
Pien123

Ik mag inderdaad de bijbehorende werkzaamheden uitvoeren. Niet voor 100%, omdat ik tevens nog steeds aan de stoel assisteer. Maar als de mogelijkheid er is voor een tandarts om op 2 kamers te werken dan mag ik wel preventiewerk uitvoeren. Vooraf was afgesproken dat het salaris naar de preventieschaal zou gaan. Eerst stelde hij voor om dit op percentagebasis te doen, hier heb ik niets op gezegd. Bij het aanpassen van het contract naar weer een nieuw tijdelijk contract (ivm persoonlijke juridische omstandigheden, maar nadat vorig jaar is afgesproken om het wel om te zetten naar onbepaalde tijd), is er afgesproken om over 3mnd 50% van de preventieschaal uit te keren en vanaf 1 jan 100% uit te keren. Werktijden zouden inderdaad niet veranderen. Bij het doornemen van het nieuwe contract stond dit nergens verwerkt en de functieomschrijving was niet aangepast. Dit besproken en ik heb het opgesteld als clausules voor toe te voegen aan het contract. Meneer keek dit door en vertelde dat het toegevoegd zou worden. Vervolgens kwam het volgens hem aangepaste contract en was het allemaal weggelaten. Het zou in juni wel aangepast worden en dan ook aangepast in het contract (behalve het omzetten naar onbepaalde tijd, dat hoefde er niet in te staan, dat was vanzelfsprekend). Helaas voor mijn werkgever vertrouw ik hem hier dus niet meer in. Maar volgens hem wilde hij mij echt niet kwijt, want hij is zo tevreden en ik werk zo hard... Hij heeft mij overigens wel laten ondertekenen dat mocht ik binnen 3 jaar vertrekken, ik de cursus naar rato terug dien te betalen.
Moeilijk moeilijk!
zo, 04/13/2014 - 08:34 Permalink
Lieneke

Even over het 'bekwaam' want daar kan de schoen wringen. Je hebt wel les gekregen van een extern en geregistreerde docent? Als de tandarts je intern heeft 'opgeleid' dan kan de inspectie daarover vallen. Als er in het contract staat dat je deze werkzaamheden doet terwijl je niet bekwaam bent, dan kan de tandarts er niet meer onderuit naar de inspectie toe...
zo, 04/13/2014 - 10:06 Permalink