Moeilijke kies?

Author:
owg
Posted:
ma, 11/29/2010 - 10:43
Onlangs een wortelkanaalbehandeling gehad aan element 46. Bij de het halfjaarlijks consult gaf de tandarts aan dat er een gaatje in zat dat te diep was om nog uit te boren. Ik had echter helemaal geen pijnklachten. Omdat op dit element ook een onderdeel van mijn beugel zit, heb ik gevraagd of het écht nodig was. Ik voelde immers niets en moest afgaan op het oordeel van mijn tandarts. Hij zei dat de beugel geen problemen moest opleveren.

Toen ik in de stoel lag voor de behandeling, wilde de verdoving niet 'aanslaan'. Tandarts en assistente riepen toen vrolijk: "zie je wel, dan zit er dus écht een hele grote ontsteking onder de tand". Ik vroeg me toen al af of het door een ontsteking kwam of door een gaatje. Tandarts weigerde behandeling af te maken, omdat hij geen tijd meer had "er zitten andere patiënten te wachten en bij u slaat de verdoving niet aan". "Maar maar een andere, lange, afspraak", werd er ook gezegd.

Zoals gezegd, aan dit element heb ik ooit eerder een gaatje/vulling gehad, verder geen bijzonderheden, behalve een stukje beugel. Bij de tweede wkb-afspraak begon de tandarts ineens wel te 'zeuren': "pfoe, gaat lastig met die beugel".

Al met al heb ik nu een rekening gekregen voor:

eerste behandeling:
E02-E04-E19-E45-A10-E52
tweede behandeling:
E16-E45-E04-V21-V12-X10-X10-A10-E19

Hier baal ik een beetje van. Ten eerste omdat ik nu twee keer E04 en E45 moet betalen, maar oké, dat is ook echt gebeurd. E19 mag géén twee keer, dat heb ik al van mijn zorgverzekeraar gehoord, en die rekening gaat terug.

Maar, mijn vraag is: een 'gezonde', jonge kies, wat kan daar zo moeilijk (E02 en E52) aan zijn?
owg

Ok, ik begrijp dat E04 die vijltjes zijn? Dan klopt het wel, maar ook weer niet. Want, de wortelkanaalbehandeling was bij de eerste behandeling zo goed als klaar. Er waren al foto's gemaakt (die niet op rekening van eerste behandeling staan), alles was al gevijld, de hele zenuw was er al uit, hij moest hem alleen nog netjes 'sluiten', en daar wilde hij geen tijd voor nemen. Dus, er is 'een medicijn' in gegaan (volgens mij was dat de calciumhydroxide?) en een noodvulling op gezet.

Bij de tweede behandeling heeft ie het opengemaakt, nóg een beetje gevijld, één fototje, en toen dichtgemaakt. Zoals ik al zei, laatste behandeling was fluitje van een cent en had (mijns inziens) nog makkelijk achter de eerste gekund. De E16 staat dus in feite op de verkeerde rekening, en hoe zit het dan met E02?
ma, 11/29/2010 - 11:30 Permalink