mislukte composietkronen

Author:
elvera11
Posted:
ma, 04/19/2010 - 18:40
Omdat mijn gebit er niet naar teveredenheid uitzag, m.n. mijn 6 bovenste voortanden (puntjes, barstjes, 1 dode zwart uitgeslagen tand) heb ik mijn tandarts om advies gevraagd. Zij gaf mij aan om om mijn tanden composietkronen te zetten welke een mooier aanzicht zouden geven. Mijn dode tand heeft ze gebleekt wat normaal al 1 keer per jaar werd gedaan. Na 3 weken waren de eerste composietkronen al afgebroken of gechipt. Mijn dode tand was na 2 maanden al weer zwart. de tandartsassistente gaf aan dat dit niet mogelijk was maar toch mocht ik komen. ik ben nu in bijna een jaar tijd al 9 keer teruggeweest. elke keer heeft zij mij netjes binnen de garantie behandeld. echter is zij bij iedere behandeling lakser geworden wat geresulteerd heeft in een lelijker gebit dan waar ik mee begonnen ben. ze behandelt soms maar enkele van de aangegeven tanden en raffelt het af. Ze negeert mijn eerdere opmerkingen over de andere tanden waardoor ik onvoldaan weer buiten sta. ik snap dat de kosten voor haar ook oplopen al hoef ik daar als consument niet bij stil te staan en heb haar aangegeven indien mogelijk de behandelingen zonder verdoving te mogen uitvoeren. morgen moet ik weer terug met wederom gebarsten en gechipte composietkronen. mijn gebit is scheef omdat ze het zo vaak heeft moeten vervangen. met name de dode tand is weinig meer van over. Bij de vorige behandeling is ze er een uur mee bezig geweest waarna aan het einde van de behandeling de boodschap kwam. er zit bloed in het composiet, kom nog maar een keer terug, er zitten spleetjes tussen mijn voortanden die er voorheen niet waren waar etensresten tussen blijven zitten. Omdat ze zo aardig is wil ik menselijk zijn en haar niet voor de kop stoten. Echter ik ben het zat en aan het einde van mijn latijn. Waar heb ik recht op en wat kan ik eisen na zoveel mislukte behandelingen?
vV

eerst moet er eens nagegaan worden waardoor er zo snel stukken afchippen en barsten inkomen, komt mij voor dat er wellicht geknasrt wordt wellicht, maar er is iets . En dan hangt het ervan af wat dat is . Verbaasd mij wel dat zij het zelf zo lang laat doormodderen.

En persoonlijk denk ik dat er weinig te eisen is anders dan dat de tandarts zich aan de inspanningsverplichting houd , en afhankelijk van wat er als oorzaak uitkomt zou het best wel eens een traject kunnen zijn wat niet kostenloos is.
di, 04/20/2010 - 08:25 Permalink