mijn tandarts wil contant zien

Author:
linda1972
Posted:
di, 04/22/2003 - 20:08
Als ik voor een behandeling naar de tandarts moet wil hij na ik na afloop contant betaal.
Nu heb ik een minimum inkomen 2 kinderen te verzorgen en ik kan dit gewoon niet betalen.
Mag hij dit vragen of staat hier een termijn voor?
Alvast bedankt mensen,

linda
anouskatje

He Linda ,
Wat raar dat die man nu aan je contant geld gaat vragen ik heb dat nog nooit gehad en bij mij is het wel is ooit het geval geweest maar dat was alleen in het weekend! Ik zou er hard aan beginnen te denken of die man het allemaal niet in het ZWART doet maar ik zou dat is even bij de ziekenfonds na gaan vragen succes

Groetjes Anouskatje
di, 04/22/2003 - 20:48 Permalink
ninaislief

hoi linda,
je bent iniedergeval niet de enige die cash bij de tandarts moet betalen!
ik heb ooit naar het principe hierachter gevraagd en men zei toen dat het te maken had rekeningen die in toenemende mate te laat of zelfs niet betaald werden.
er is toen een tijd met incassobureaus gewerkt (waar sommige tandartsen nog steeds voor kiezen), maar er zijn er ook die gekozen hebben voor hetgeen waar jij het over hebt; contante betaling direct na het consult.
wo, 04/23/2003 - 09:30 Permalink
Een tandarts

Mijn tandarts heeft ook een pin, dus niet cash!! Volgens mij kan je het met de pin niet zwart doen toch.......

Ik heb het ook weleens gevraagd aan hem, en toen zei hij dat hij een pin heeft genomen, omdat heleboel mensen niet betaalde.
Ik zelf vind het niet zo erg, omdat ik inderdaad mijn rekeningen altijd laat liggen tot het laaste moment. Nu ben ik er direct vanaf en ja betalen moet je toch.

Grt
wo, 04/23/2003 - 11:19 Permalink
dj

ja en met pin is het voor jouw zelf ook veel makkelijker te bewijzen.
Het lijkt me ook redelijk om op de behandeling een mondelinge toelichting op ded rekening te krijgen. Normaal kun je de rekening als leek rustig nakijken en daar moet ook nu tijd voor zijn.
Boter bij de vis betekent ook vis bij de boter.

Doeg
vr, 04/25/2003 - 00:14 Permalink
dj

Ik denk dat hij het mag vragen. Maar jij mag hem ook vertellen wat je financiele mogelijkheden wel zijn, hier zou hij eigenlijk naar moeten luisteren. Dan moet hij een zorgvuldige belangenafweging maken, en je daarover vertellen en als je dit vraagt op schrift, rekeing houdend met jouw
financiele situatie, niet alleen die van zijn praktijk.

Doeg

Behalve een andere zoeken kun je hiervoor bijzondere bijstand aanvragen. Meestal draait dit uit op een lening, zeker als je verzekerd bent. In dat laaste geval is er ook weinig reden zo een lening te weigeren, dit soort dingen is precies waar ze voor bedoeld zijn.
vr, 04/25/2003 - 00:30 Permalink
admiraal

In het kader van de wet heeft een tandarts vele plichten en een patient 2:meewerken aan de behandeling, en betalen.
Hoe ? Alle wettige betaalmiddelen:pinnen, chippen, cash etc.De tandarts zal Algemene Voorwaarden hanteren die voorafgaande aan een behandeling ter hand gesteld dienen te worden. Dus cash met een gespecificeerde rekening is een van de wettelijke middelen.
Probleem in de huidige tijd met het verzenden van rekeningen: trage betaling, soms maandenlang wachten na de behandeling, vele herinneringen en aanmaningen, dus er wordt meer en meer gekozen voor pinnen chippen en cash. Dat zie je ook op de markt, in de winkels ,overheids en nutsbedrijven betaling vooraf. Dus wat is Uw probleem? Geen geld, al eens aan de tandarts gevraagd, netjes voorafgaande aan de behandeling en niet erna, of u gespreid kunt betalen?
zo, 05/11/2003 - 08:14 Permalink
miranda

Ik heb bij een gewone tandarts nog nooit iets contant of met pin hoeven te betalen!
Daar heb ik nog nooit van gehoord!
Mijn rekeningen (en die van iedereen die ik ken) worden meteen gedeclareerd bij het ziekenfonds. Dat is toch doodnormaal?
di, 06/24/2003 - 21:18 Permalink
Maurice

Hallo Miranda,

en hoe is het gegaan, heb je boven en onder gebit. Vertel eens waarom dat je hebt gedaan, kunstgebit.

Groetjes Maurice.
wo, 06/25/2003 - 21:19 Permalink
assi

Ik vind het heel normaal dat uw tandarts u vraagt contant te betalen.
Natuurlijk vind ik het logisch dat als een behandeling extreem hoog zal zijn, er een regeling getroffen kan worden.
Vaak moet u verschillende keren terug komen voor behandeling, u kunt dan bij elke behandeling een gedeelte betalen.
Vraag voor de tandarts begint met de behandeling wel om een begroting van de behandeling. U kunt dan ook van te voren bij uw verzekering navragen wat zij aan u terug gaan betalen.
Zelf zijn wij in de praktijk ook begonnen met het contant afrekenen van de behandeling, dit omdat er steeds meer mensen waren die hun rekening niet betaalden.
Maar ik blijf erbij dat wanneer u moeite heeft met het bedrag in een keer te voldoen, en u voor aanvang van de behandeling met de tandarts overlegt, er meestal wel de mogelijkheid geboden zal worden om in termijnen te voldoen. Maar begin hier voor de behandeling over en niet erna.
wo, 10/29/2003 - 19:45 Permalink
ganesha

Hioer moeten wij ook meteen na afloop betalen. Wellogisch want de tandats had een gigagoroot bestand met wanbetalers . Die kwamen dan weer woest de praktijk binnen vallen waardoor onhebbelijke situaties ontstaan. Niet even handig altijd maar ik begrijp de actie wel. Als je enkel tandars wilt zijn en geen incosso moet het wel zo.
di, 01/27/2004 - 11:11 Permalink
Ricky


Op 2003-06-24 21:18, schreef miranda:
Ik heb bij een gewone tandarts nog nooit iets contant of met pin hoeven te betalen!



DIE gewone tandarts wordt steeds zeldzamer!!
De tijd dat het ziekenfonds alles betaalt ligt definitief achter ons en daar is het contante betalen na behandeling m.n. door ontstaan. De (zeer) grote groep ziekenfondspatienten zijn nu als debiteur erbij gekomen, met duizenden tegelijkertijd!! Voor de "gewone" tandarts is de administratie een heus obstakel geworden!
Groeten, Rick
wo, 01/28/2004 - 19:58 Permalink