menings verschil met tandarts

Author:
klaver4
Posted:
ma, 08/10/2015 - 12:27
ik heb drie maanden geleden implantaten met druk knoppen gekregen, dit werd vergoed door het ziekenfonds, drie maanden later lag op vrijdag ineens een van de twee drukknoppen er uit.
gebeld maar op vrijdag middag niet meer bereikbaar, maandag ochtend gebeld en middags kon ik komen, er moest tandvlees weg gelaserd worden omdat het tandvlees op tijd van de twee dagen erover heen gegroeid was, mijn verzekering vergoed dit niet, ik had trouwens eigenlijk geen rekening verwacht, als je bij een garage een bijvoorbeeld nieuwe uitlaat op je auto laat zetten, en na drie maanden rammelt er van alles los aan je uitlaat dan zullen ook zij dit met excuses naar mijn idee zo snel mogelijk verhelpen, en je verder een prettige dag wensen.
mijn tandarts geeft aan dat ik blij mag zijn dat ze niks hebben gerekend voor het vastzetten van de drukknop, de rekening die er ligt is voor het laseren, toch ben ik het hier niet mee eens, wat is jullie mening hier over ?
Holmes

Bij een prothese is een tandarts verplicht 2 maanden nazorg te verlenen. Aangezien de behandeling plaats vindt buiten deze termijn mag de tandarts deze kosten in rekening brengen.
Natuurlijk had de tandarts uit coulance deze kosten voor zijn rekening kunnen nemen, zoals hij met een deel ook al heeft gedaan. Tenzij hij deze kosten rechtstreeks bij de zorgverzekeraar heeft ingediend en daar verder niets van te zien krijgt. Repaatiekosten aan een prothese worden voor 100% vergoed uit de Zorgverzekeringswet. Daar ziet u dus ook niets van. Zeker ook omdat uw verplicht eigen risico door het plaatsen van de prothese toch al was opgebruikt.
Verder ben ik van mening dat je een product als een uitlaat niet kunt vergelijken met het menselijk lichaam. Maar om kort te zijn. De tandarts mag deze kosten gewoon in rekening brengen.
ma, 08/10/2015 - 15:08 Permalink
klaver4

Bedankt voor uw reactie, zonde dat er helaas maar twee maanden nazorg is in mijn geval, ga snel maar weer een afspraak maken want hij zit weer los, en hopen dat dit nu onder de nazorg gaat vallen als hij weer moet laseren, en zal de rekening maar betalen, M.Vr.Gr. Klaver4
ma, 08/10/2015 - 19:36 Permalink
Grappa

Het feit dat uw drukknoppen nu al weer loskomen is geen goed teken. Meestal is dan een met de belasting en/of het ontwerp. Bespreek dat met uw tandarts. Als men uw klacht niet serieus neemt meld hetbdan bij uw zorgverzekekeraar en overweeg een tweede mening anders blijft dit zich herhalen.
Nu de drukknoppen weer loszitten zou je toch ook de nota voor het weghalen van het tandvlees ter discussie kunnen stellen. Als de drukknoppen vastzitten en blijven zitten had u die behandeling nooit nodig gehad.
Zonder de situatie te kennen heb ik er geengoed gevoel bij namelijk.
ma, 08/10/2015 - 23:27 Permalink
klaver4

nou, vandaag weer bij tandarts geweest, drukknop vast gezet, discussie gevoerd over de kosten van het tandvlees weghalen maar hij is echt van mening dat hij die rekening betaald wil hebben, zijn motivatie is dat hij al het een en ander niet heeft doorbelast aan mij zoals bijvoorbeeld het vast zetten van de drukknop, dit zou hij nu ook weer niet doen, verder advies was om bij de gebitten maker langs te gaan om te kijken of de verhoudingen goed waren, al met al toch helaas een niet echt goed gevoel aan dit allen overgehouden tot nu toe.
M.Vr.Gr. klaver4
wo, 08/12/2015 - 11:43 Permalink
Grappa

Wie heeft de prothese afgedrukt, gepast en geplaatst? aan wie heb je de eigen bijdrage betaald?
Als de tandarts dit allemaal heeft gedaan dan is zij/hij verantwoordelijk en kan je niet naar de tandtechnicus sturen. Deze mag niet eens werken in je mond aan een implantaatgedragen prothese. Als het de tandprotheticus is geweest die een deel van de behandelingen inje mond heeft gedaan dan ligt daar het probleem waarschijnlijk.
wo, 08/12/2015 - 13:34 Permalink
klaver4

tandtechnicus zegt inderdaad niet te begrijpen waar tandarts het over heeft, maar gaat zich er verder niet mee bemoeien, tja hij is afhankelijk van de tandarts dus dan krijg je dit helaas, ben bang dat ik toch gewoon moet gaan betalen wat dit wordt zo een gebed zonder eind, of bestaat er misschien een klachten commissie , want hoe je het went of keert, hij heeft zijn werk niet geheel naar behoren gedaan is mijn mening, ik vind dat hij zou moeten afzien van zijn vordering
do, 08/13/2015 - 13:04 Permalink