melden klachten tandarts

Author:
joost80
Posted:
ma, 02/23/2009 - 17:24
Je kan je klachten over de tandarts ook kwijt op de website van consument en de zorg. Zij hebben een meldactie: http://www.consumentendezorg.nl/meldactiepatientenrechten/
vV

dat is alleen melding... gebeurt verder neits mee waar de klager NU iets aan heeft. Gewoon de klacht indienen via de juiste procedure (ruimschoots elders op dit forum te vinden, ook meerdere topics over) , maar begin vooral met in ieder geval een serieuze poging eens gewoon tot een dialoog te komen over het probleem. Een overgrote meerderheid van klachten, niet alleen bij tandartsen maar in de hele zorgsector, bestaat uit communicatie problemen, en zijn oha heel eenvoudig middels een dialoog op basis van gelijkwaardigheid op te lossen. Er blijkt ook dat een groot deel van de klachten die ingediend wordt niet alleen in beginsel om miscommunicatie gaat, maar ook nog eens ongegrond is. En middels de klachtenprocedure wordt ook nog eens een groot deel van de klachten middels een schikking opgelost, en dat is zeker in het belang van de klager. Maar ook dan moet men bereid zijn tot dialoog.

Echt: klagen via de klachtencommissie/tuchtraad is het allerlaatste redmiddels, als al het andere gefaald heeft. Dit ter aanvulling op de posting die denk ik goedbedoeld is, jammer dat poster zich niet even voorgesteld heeft, want naar mijn gevoel betrokken bij site/organisatie..
ma, 02/23/2009 - 19:02 Permalink