losse brug, advies

Author:
AngelaBB
Posted:
do, 02/14/2013 - 17:44
zojuist bij vervangende tandarts geweest. Twee weken geleden op controle geweest bij eigen tandarts. Ging naar tandarts omdat mijn brug ( vast aan twee kiezen) uit mijn mond kwam. Nadat de brug enkele jaren geleden is geplaatst is mij dit al een aantal keer gebeurd. Mijn eigen tandarts heeft deze altijd weer vastgezet met de mededeling dat dit wel eens gebeurde en dat ik nou eenmaal geen geluk heb. Met de verwachting dat ook deze vervangende tandarts de brug even zou vastzetten ben ik erheen gegaan. Deze vertelde mij echter dat ik een wortelkanaal nodig heb aan de achterste pijler. Er zit nl een gaatje in dat tot wortel is doorgedrongen. Ik heb geen pijnklachten. Hij wilde de brug even tijdelijk vastzetten om te overbruggen en bezoek aan mijn eigen tandarts. Toen bleek echter dat de brug helemaal niet ( meer?) paste. De vervanger gaf aan dat de brug waarschijnlijk al lange tijd aan de achterzijde heeft losgezeten. Hierdoor is waarschijnlijk ook gaatje ontstaan. Ik heb zelf niets gemerkt van het loszitten/ of pijnklachten.

De vervanger geeft aan ( uiteraard) aan dat ik met mijn eigen tandarts moet oplossen. Ik moet nu echter een wortelkanaal en een nieuwe brug. Kosten schat ik op E 2000,--

Mijn vraag : Die brug is al een aantal maal opnieuw vastgezet. Vervanger geeft aan dat de brug niet past. Twee weken geleden ben ik nog op controle geweest, Had mijn tandarts dit niet eerder moeten signaleren ?? Is het reeel als ik een tegenmoetkoming in de kosten vraag ?
Grappa

Dit klinkt niet goed. Een goed gemaakte brug moet minimaal 10 jaar mee kunnen gaan. Als de brug regelmatig loskomt moet daar een reden voor zijn en het gaatje kan daar een gevolg van zijn. Ik zou uw tandarts erop aanspreken en bij geen resultaat een klacht via zijn of haar klachtenregeling of eventueel een letselschade advocaat/bureau. Zo ziet u misschien nog wat geld terug
do, 02/14/2013 - 21:14 Permalink
vV

Allereerst is van belang te bepalen waarom de brug zo vaak loskwam, dat op zich is niet normaal en niet goed. Er kan een retentieprobleem zijn, het kan echter ook zijn dat er onbewust en zonder andere klachten, of met klachten die je niet hieraan relaterrd, geknarst wordt.

Maar ikmzou hier zeker een gesprek over aangaan, want als je niet weet wat er mis is gegaan moet je niet aan een nieuwe beginnen.
Voor de rest wat weinig info om echt harde uitspraken te doen.
vr, 02/15/2013 - 09:00 Permalink
AngelaBB

Bedankt voor uw reactie. Welke info zou u willen hebben om de situatie beter te kunnen beoordelen ? Ik ga maandag mijn eigen tandarts bellen en ga zeker het gesprek aan. Ik wil met reele verwachtingen het gesprek in gaan, en ben graag bereid tot het verstrekken van meer info.

Ik begrijp ook uit uw bericht dat het niet vanzelfsprekend is dat er een nieuwe brug kan komen... Daar schrik ik een beetje van.
vr, 02/15/2013 - 14:53 Permalink
AngelaBB

U bedoelt een volledig dossier. Dat heb ik uiteraard niet. Mijn tandarts wel. Ik vermoed dat dat ook de boodschap is. Ik zal zoals eerder aangegeven een gesprek met eigen tandarts aangaan en zie wel hoe het loopt.
vr, 02/15/2013 - 21:04 Permalink
AngelaBB

Heb mijn eigen tandarts gesproken. Hij bevestigd het feit dat er een WKB nodig is. De brug blijkt echter prima te passen... Hij heeft de brug met een tijdelijk cement weer geplaatst en voor volgende wk een afspraak voor WKB en definitief vastzetten van de brug. Vreemd dat de vervanger de brug niet kon terug terugzetten maar ik ben blij dat het is opgelost.
di, 02/19/2013 - 19:46 Permalink