lelijke kronen, hoe moet ik dit nu aanpakken

Author:
ganesha
Posted:
wo, 04/21/2004 - 17:34
Hoi,

Ik loop al bijna ene jaar bij mijn tandarts die mij nieuwe kronen wilde maken.

Ik kan mooien voor jou maken, mooier dna je nu hebt, zei hij.

Nu heb ik het 4e paar, voortanden en het lukt hem niet om ze mooi van vorm te krijgen.

Door dat ze te breed uit lopen , lijkt het , mede door mijn overbite, of ze nog erger naar voren staan. Opties gezien dus.
Nu vertelde hij me dat ik terug kan naar de techneut om er een stukje bijaan te laten zetten zodat de tand beter van model is.

Maar kan dit?? Moet er niet ene geheel nieuwe tand gebakken worden ivm kwetsbare plekken als je aan gaat 'plakken'??

En kan het ook zijn dat de nieuwe kronen verder naar voren stonden dan de vorigen of is dit mijn verbeelding door het optische gedeelte van deze klacht??

Het lijkt mij toch dat het niet anders gezet kan worden dan dat de oorspronkelijke kroon??

Toch lijkt het wel zo...ik heb inmiddel swel ene andere tandarts uitgezocht maar moet dit bij de oude tandarts oplossen.

Weet iemand antwoord op mijn vragen??

Veel dank, en groet!

Ganesha
de digitale tandarts

Heb je foto's of een gebitsmodel hoe de situatie was met de oude kronen? Dan kan je het namelijk vergelijken.

Bijbakken/aanpassen van een kroon door een technieker kan vaak goed gedaan worden, dus dit moet je als een reëele optie zien.

Succes.
wo, 05/12/2004 - 21:56 Permalink
admiraal

vooral frontkronen vragen veel werk en aandacht qua vorm en kleurschakeringen en oppervlaktestructuur. Het is raadzaam zelf zoveel mogelijk gegevens en wensen kenbaar te maken en zaan de tandarts te vragen of de tandtechnicus die de tanden "bakt" ook mag kleurbepalen, je bekkie kan zien, het geheel koppie. Ze moeten in het geheel passen zodat je ze niet opmerkt. Kost even tijd, maar de moeitewaard.,en niet eerder definitief laten lijmen voordat het echt mooi is.
ma, 05/24/2004 - 15:10 Permalink
ganesha

Hallo admiraal,

IK begrijp inmiddels dat het heel lastig is frontkronen naar tevredenheid te plaatsen.Mijn probleemloopt echt uit de hand en heb net een nw toppic geplaatst. ik zal hem even hier plaatsen en misschien wilt u het lezen en mij adviseren.`het is inmiddels ene hele strijd geworden nl. :(


( geen kronen wel moeten betalen)

Hoi,

Al vanaf nov.2003 is mijn tandarts bezig met mijn twee voortanden, kronen dus.
Ik ben inmiddels wel dertig keer bij hem en de tandtechn. geweest maar een gewenst resultaat blijft uit.
Dan weer te kort, dan weer te breed, afijn...het is dus helemaal niets.|
Al die tijd loop ik al met noodkronen waarvan er al 1 een keer is afgebroken. De kronen die nu klaar zijn , zijn niet mooi, te kort en er zit een vlek in. Ik kan daar echt niet mee rondlopen.

Voor ik op zomervakantie ging ben ik bij hem geweest om ze laten zetten. Ik moet toch wat met vakantie, kan met deze tanden nog niet in een broodje bijten of ze knallen eruit. Nu wil hij ze niet meer zetten, of ik moet het geld op cash op zijn stoel leggen. Ik heb dit geweigerd omdat ik er geen vertrouwen in heb en het meteen betaal zodra ik goede, mooie kronen heb. Het zijn immer voor boven tanden, erg belangrijk voor mij.

Hij wilde dit niet doen en zei tegen me mij wel bij de rechter te treffen.Met noodkronen op vakantie gegaan..lekker onzeker in alles wat ik at en in socialiseren had ik weinig trek, de tanden zijn blauw groen en ruw...lelijk.

Net kwam ik thuis ligt er een brief van " fa med' met de facature en boete van 50 euries.
Wat moet ik toch?? Ik heb geen eens de kronen, kan toch niet zomaar betalen..dit komt namelijk niet meeer goed geloof ik.
Ik woon in Amsterdam, mijn tandarts is een XXX (stukje weggehaald door dj ivm herkenbaarheid van de tandarts) wat op zich niets zegt maar hij gaat toch anders met verantwoordelijkheden om dan de gemiddelde tandarts. Hij laat steeds weer zien dat het allemaal niet boeit gewoon. En betalen doe ik heus, het geld ligt al sinds het begin klaar in een envelop. Ben goed verzekerd voor deze zaken.
Maar wil ook graag mooie voortanden......

Wat kan ik doen? waar kan ik aankloppen om verder te komen, ik kan zo echt niet langer rondlopen en voel me behoorlijk genomen

Mijn pad loopt dood, kom er niet meer uit!!!

Heeft iemad een goede raad voor mij aub!!??

Gr, Ganesha

(een heel verhaal, bedankt voor het lezen en groet)
do, 08/12/2004 - 00:41 Permalink