Lelijk gebit

Author:
Mickeyr61
Posted:
di, 08/18/2015 - 12:54
Door slecht onderhoud in het verleden ziet met name mijn bovengebit er niet fraai uit. Het onderhoud is de laatste 10 jaar erg verbeterd (heb nu al een lange tijd geen gaatjes meer en ga elk halfjaar trouw naar de halfjaarlijkse controle). Mijn boventanden staan naar achteren (circa 1cm). Door het slechte onderhoud heb ik een paar tanden moeten missen en zit er op mijn voortand een lelijke kroon. Mijn tandarts geeft aan dat er eerst een operatie moet plaatsvinden om de afstand te verkleinen en dat daarna pas de ontbrekende tanden en slechte kroon aangepakt kunnen worden. Ik ben echter nog nooit en het ziekenhuis geweest en dat wil ik eigenlijk wel zo houden.

Ik vroeg me af of het niet mogelijk is om enkele cosmetische wijzigingen te doen zonder operatie (bv een brug). Ik zit al circa 15 jaar met dit probleem en het beperkt mij erg in mijn sociale contacten :smt010 . Misschien dat iemand op dit forum hier ervaringen mee heeft en wil delen.
Lieneke

Ik snap dat je vrees hebt voor het ziekenhuis. Maar een tandarts stelt zoiets echt niet voor niks voor. Zo te lezen kom je hier inderdaad niet onderuit...Het is natuurlijk een flinke drempel, maar dan zijn je wensen wel in vervulling. Stel jezelf de vraag...wat heb je er voorover?
do, 08/20/2015 - 10:55 Permalink