kroon valt uit, wie betaalt de brug om dit op te lossen????

Author:
Gert12
Posted:
do, 04/24/2008 - 17:32
Vorig jaar maart heb ik een kroon laten zetten. Deze is afgelopen week eruit gevallen. Vanmorgen met mijn tandarts besproken hoe dit op te lossen. Zijn voorstel is een brug te plaatsen, omdat een (nieuwe) kroon niet voldoende grip zal hebben. Hiervoor zal de tandarts de kroon vergoeden, ik moet echter wel zelf de brug betalen. Dit komt voor mij neer op 1000 euro.
Daar de kroon 10 tot 15 jaar zou moeten blijven zitten en deze er al na een jaar uit is, moet ik dus noodgedwongen een brug plaatsen. Weet iemand of de tandarts hier niet nalatig in is geweest en hij de consequenties voor zo'n oplossing moet betalen? Zelf geeft hij aan dat de fout tussen mij als patient, de fabrikant die de kroon maakt en de tandarts die de kroon plaatst kan liggen. Duidelijk is hij hier niet over. Het lijkt mij dat de tandarts een verkeerde inschatting heeft gemaakt bij het plaatsen van de kroon en hij als professional moet kunnen weten of op mijn gebit een kroon geplaatst kan worden.
vV

even kort door de bocht: als de tandarts de zaak verkeerd (dus te optimistisch) beoordeeld heeft: in hetb geval hij direct het oordeel had gehad dat een kroon niet kon, was de kies dus toen al getrokken, en zou er een brug gemaakt meoten worden. De tandarts trekt het boetekleed aan, en vergoed u (middels niet hoeven betalen van wat reeds voor de kroon betaald is) de extra kosten. Per saldo bent u dus net zoveel kwijt als wat er betaald zou moeten worden wanneer de kies gelijk getrokken was.. U lijdt dus absoluut geen schade, in tegenstelling tot de tandarts zelf die extra techniekkosten kwijt is.. Lijkt mij netjes opgelost door hem, zou ik zelf ook zo doen.
do, 04/24/2008 - 18:02 Permalink