Kroon binnen een jaar kapot

Author:
jaybee
Posted:
ma, 11/10/2003 - 15:14
Mijn broertje heeft vorig jaar een kroon gehad van onze toenmalige tandarts. Deze tandarts bleek overspannen te zijn en stopte met zijn praktijk. De praktijk werd overgenomen. Enkele weken geleden brak de kroon van mijn broertje weer af. Onze nieuwe tandarts zegt dat de kosten voor een nieuwe kroon volledig voor onze rekening zijn. Mijn vraag is: Zit er een soort van garantie op een kroon, en bleef deze garantie ook geldig bij de overname van de praktijk?
de digitale tandarts

Hoewel een tandarts geen resultaatsverplichting heeft kun je als consument toch wel een zekere levensduur verwachten van het geleverde kroon- en brugwerk!
Uitzonderingssituaties nagelaten waar de tandarts op verzoek van/in overleg met de patient behandelingen uitvoert op tanden en kiezen waar van tevoren vaststaat dat de levensduur beperkt zal kunnen zijn.

Het medisch tuchtcollege rekent naar ik meen op een levensduur van toch wel minimaal 5 tot 8 jaar. Dus mocht de kroon na een jaar breken dan zal een substantieel deel van de overmaak kosten eigenlijk ook door de tandarts gedragen moeten worden.

Helaas is de tandarts gestopt met werken en de nieuwe tandarts wil logischerwijs niet verantwoordelijk gehouden worden voor het werk van zijn voorganger. Mocht u toch een financiele genoegdoening willen dan zult u het via de oude tandarts meoten spelen.

Met vriendelijke groet.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-11-13 13:21 ]
do, 11/13/2003 - 13:21 Permalink