Kosten wortelkanaalbehandeling

Author:
Hendriks
Posted:
di, 02/23/2016 - 09:25
Begin dit jaar kreeg ik last van een kies en besloot mijn tandarts te belllen voor een behandeling. Het is een grote praktijk met veel specialisten. Ik werd behandeld door een endodontoloog en hij constateerde een ontsteking van de wortel. Een kundig iemand, door de behandeling was ik meteen van de pijn af. Ik kon drie weken daarna voor een vervolgafspraak terecht. Er werd gemeld dat dat behandeltijd voor die tweede behandeling tussen een uur en de twee (!) uur zou liggen. Aanvankelijk ging ik wel akkoord, maar ik vroeg me af wat dit mij ging kosten.
De wortelkanaalbehandelingen die ik in het verleden heb gehad duurden maar de helft zo lang. Het was moeilijk een offerte te krijgen, het ging traag en vooral niet spontaan. Uiteindelijk zou de tweede behandeling € 405 gaan kosten terwijl de eerste € 210 was, dus in totaal € 615 voor een behandeling met 4 kanalen of meer.
Op internet heb ik gekeken naar standaard tarieven voor tandartsbehandelingen en die lagen nogal wat lager.

Is er iemand die het bedrag van € 615 kan beoordelen? En kun je redelijkerwijs bij een andere tandarts om een offerte voor die tweede behandeling vragen, of is het ongebruikelijk dat een andere tandarts de wortelkanaalbehandeling van de eerste afmaakt?
Bij voorbaat dank voor uw reactie.
Grappa

Een dergelijk bedrag zou misschien netaan kunnen wanneer een microscoop wordt gebruikt en de vulling is inbegrepen. Veel minder zal het niet worden overigens wantbwortelkanaalbehandelingen zijn zeer tijdrovend en vragen dure instrumenten zoals sets wegwerpvijlen. Het is overigens verplicht om ongevraagd een gespecificeerde begroting mee te geven wanneer een behandeling meer dan €250 gaat kosten. Het lijkt mij niet erg gebruikelijk om te gaan shoppen om een behandeling elders goedkoper te laten afmaken. Goedkoop kan ook duurkoop blijken te zijn op langere termijn. Ik zouner als tandarts niet aan beginnen met als hoofdreden de mogelijke aansprakelijkheid als er iets niet goed gaat.
di, 02/23/2016 - 14:06 Permalink