Jullie mening nodig!!!

Author:
Nessy
Posted:
wo, 04/20/2011 - 23:07
Hallo,

Ben nou 18 jaar en heb nou al bijna 4 jaar een kaak probleem. Heb er voor een 3 jaar een beugel gedragen en volgens tandartsen en mijn specialist heb ik deze probleem, doordat mijn tanden te snel en strak naar voren zijn geschoven. Bij mij licht het aan mijn kaakgewricht. Nu na bijna 4 jaar heb ik tehoren gekregen dat ik met de pijn moet gaan leren leven. Nu wil ik deze orthodontist aanklagen, en in ieder geval om een schade vergoeding vragen. Ik zou graag jullie menig hierover willen. Want weet niet hoe ik hieraan moet beginnen en of ik dat wel moet doen.

Alvast bedankt!
vV

ik kom vaker tegen dat mensen met orthobehandeling gaan knarsen. Relatie is echter onduidelijk. Welke behandeltrajecten zijn er inmiddels doorlopen voor behandeling van d epijnklachten? fysio? splint?

mbt indienen klacht: afhankelijk van waar ortho is aangesloten ANT of NMT deze organisatie benaderen, die kunnen verder helpen met traject.

Wat was de reactie van de ortho op uw klacht?
do, 04/21/2011 - 08:17 Permalink
Nessy

Ben begonnen met de behandelingen bij mijn tandarts, met het dragen van een splint. De klachten bleven het zelfde. Vervolgens ben ik doorverwezen naar een specialist, die heeft mij doorverwezen naar een fysio. Vervolgens ben ik teruggekeerd en heb ik een spoel behandeling gehad, de pijn verhoogde de eerste paar dagen en na een week was de pijn hellemaal weg zelfs het knarsen. Ongeveer 2 a 3 weken later kwam de pijn terug. En nu zit ik weer bij een Fysio.

Hoe weet ik of de ortho waar ik behandelt werd aangesloten is bij de ANT of NMT?
Verder heb ik nog niet gezegd dat ik een klacht ga indienen want heb van een bron begrepen dat ik eerst aan mijn dossier moet komen
do, 04/21/2011 - 11:12 Permalink
vV

u kunt altijd een kopie dossier opvragen, en als hij het niet o wil geven wordt het bij een klachtenprocedure ook nog opgevraagd door de klachtencommissie, dus dat is geen punt. Sterker nog bij weigering te overleggen zal hij zijn eigen positie alleen maar zwakker worden. vraag mij af wie uw bron is want heel veel kennis heeft ie er blijkbaar ook niet van.

U kunt het beste gewoon een brief schrijven aan de orthodontist met de problemen en verzoek aan te geven wat er wellicht gedaan kan worden van zijn kant. Ik kan uit uw verhaal in ieder geval niet halen dat dat al gebeurt is, en wat de ortho aan mogelijkheden heeft gehad van u om wellicht iets te doen.

Doe dit aangetekend, en geef een redelijke termijn bv 2 weken voor reactie.

Overigens kunt u gewoon de NMT bellen om te vragen of hij daar aangesloten is, idem de ANT, het is allemaal niet zo moeilijk. op de site van de NMT in ieder geval staat ook hoe te handelen bij een klacht.
http://www.tandartsennet.nl/nmt/website4/nmt.nsf/a8346832c9a1cfefc12574…
do, 04/21/2011 - 11:24 Permalink