Ik twijfel aan mijn tandarts

Author:
Lin87
Posted:
do, 01/18/2007 - 23:58
Hallo allemaal,

Ik zal mijn verhaal van voor af aan beginnen.
In Juni 2004 ging ik op controle naar de tandarts, ik bleek 5 gaatjes te hebben, nou ja ik nam aan dat de man zijn vak verstond, en dat het ook wel zo zou zijn. Ik maakte een afspraak om terug te komen, ik kreeg een vervangend tandarts (de geruchten gingen dat mijn eigen tandarts op non actief stond wegens fraude).

De vervangende tandarts zag 1 klein gaatje, de andere 4 kon hij niet vinden.

Het vertrouwen was dus ver te zoeken, en ik heb dus hier in de buurt andere tandartsen gebeld, maar die namen geen patienten meer aan.

Toen was het weer tijd voor een controle. Mijn eigen tandarts, geen gaatjes, niks aan de hand (vraag ik me af waar die 4 gebleven zijn?).

De keer idemdito.

Nu afgelopen Woensdag, onze tandarts heeft er een collega bij, dus ik had het idee, ik ga naar hem. Zo gezegd zo gedaan.

Meneer constateerd 7 gaatjes (eigenlijk nog meer, maar daar wilt ie nog niets aan doen), 1 verstandkies die er uit moet, en dat mijn glazuur zo goed als weg is. (Ze denken gelijk dat je cola verslaafd bent, maar als ik iets niet lust is het wel frisdrank e.d).

Ik weet niet meer wat ik nog moet geloven.. een vervolg afspraak heb ik nog niet.

Ik heb ook nergens last van, geen tandpijn of niets.

Wat zouden jullie doen in dit geval?

Bedankt voor het lezen.
dj

- Een second opinion bij een goed bekend staande tandarts, liefst een beetje uit de buurt van je huistandarts.
- Zijn er rontgenfoto's gemaakt?
- Dat je geen pijn hebt wil niet zeggen dat behandeling niet (soms zeer) gewenst is.
vr, 01/19/2007 - 00:13 Permalink
Lin87

- Een second opinion bij een goed bekend staande tandarts, liefst een beetje uit de buurt van je huistandarts.
- Zijn er rontgenfoto's gemaakt?
- Dat je geen pijn hebt wil niet zeggen dat behandeling niet (soms zeer) gewenst is.


Ik heb net op tandarts.nl aan het zoeken geweest naar iets verder uit de buurt, breda en omstreken, maar ja ik weet zo niet wat goed is.

Ze hebben foto's gemaakt ja, maar die hij aan mij liet zien, stond een tand of 4 op denk ik, hij wees wel dingen aan, maar hij was ook in een tandartsen taaltje aan het praten (vervolgens wel in "gewone" mensen taal, nadat ik er na vroeg).

Dat het glazuur van mij tanden zo achteruit gegaan is, zoiets zien ze toch ook veel eerder? Nu heb ineens van die elmex tandpasta mee gekregen..
vr, 01/19/2007 - 00:18 Permalink
dj

Wat vaak goed werkt is aan vrienden/familie vragen wat hun ervaringen met tandarts X zijn. Misschien wil iemand van hier ervaringen delen over een tandarts in Tilburg of Eindhoven ofzo.

Die foto's waren dan zgn. "bitewings" denk ik. Persoonlijk zou ik mijn tandarts, als ik voor een second opinion zou gaan, gewoon vragen of ik de foto's mee zou mogen nemen. Dat is misschien niet zo gebruikelijk maar ik zie geen zwaarwegende bezwaren en wel voordelen.

Hmm, glazuurverlies is meestal erosie... Welke elmex pasta dan?
vr, 01/19/2007 - 21:25 Permalink
Lin87

Die elmex ja, voor 1x per week. Appelachtig smaakje.. niet echt vies.

Heb mn verzekering gebeld en die hebben een nummer gegeven waar je je verhaal kan doen aan onafhankelijke tandartsen, die hun advies dan geven.
vr, 01/19/2007 - 23:49 Permalink