Ik heb geen tandarts

Author:
ganesha
Posted:
ma, 01/27/2003 - 21:58
Hallo, ik heb 3 jaar geleden mijn hele gebit in orde laten maken. Was jaren iet geweest en had het vertrouwen redelijk herwonnen. Zomaar op een dag, is deze tandarts met de noorderzon vertrokken, zonder berichtgeving en kreeg ik een telefoontje van de nieuwe arts...ik ging vanzelf mee in het klantenbestand..of ik het hier mee eens was?
Uit angst heb ik nee gezegd en reageerde boos, hoe dit allemala zomaar kon!
Afijn, een aantal mnd geleden, moed verzameld en naar een nieuwe tandarts. Die vond ik in een welgesteld dorp blijkbaar, want hij vond mijn gebit een" ziekenfondsbekkie".... hoe hij over mijn gebir pratte voelde zo vernederend dat ik niet meer ging.
Nu begrijp ik heus wel dat ik snel iets aangrijp waardoor ik vind dat ik er niet meer heen hoef..maar in dit geval was dat niet zo..ik wil echt graag mijn gebit gaan onderhouden. Liefst een kroon elk jaar , om kunstgebit te voorkomen.
Maar ik heb ook kinderen die naar de tandarts moeten. Vooral mijn oudste , zijn tanden staan lelijk in een vooruitstaande bovenkaak.
Wat kan ik nu doen? Hoe kom ik aan een tandarts, ik heb op dit moment kiespijn dus moet echt eens doorzetten nu.
Wie kan mij opweg helpen??

bedankt en groetjes , Ganesha
ganesha

deze tandarts had overigens weinig geduld.

Hij begon met boren meteen nadat hij de verdoving had gezet. Ik lag te kramperen van de pijn in mijn stoel , en ik voreg of hij niet even de verdoving in wilde laten werken aub??
Hij werd geirriteerd met me toen ik heftig reageerde op de pijn, doodeng ook want ik voelde dat hij op de zenuwen zat ter werken..letterlijk en figuurlijk....
Plots stopte hij ermee en zei dat de tijd op was en hij kon niet werken met mensen die niet stil liggen. Nee dat begrijp ik maar de verdoving werktte toen nog steeds niet helemaal. Was nog erg gevoelig.
Hij kwate er een noodvulling in en liet me de behandeling betalen, afgemaakt is het niet want ik durfde niet meer naar de beul terug.
Nu, enkele mnd later heb ik dus heftige pijn en geen tandarts.
Zo dat was ff mijn verhaal :eek:)
wo, 02/05/2003 - 10:13 Permalink
Computermeid

Hoi,

Ik had een vergelijkbaar probleem, hoewel het bij mij behoorlijk uit de hand is gelopen. Ik was 5-6 jaar niet geweest en kreeg na onnoemelijk veel problemen kiespijn die niet over ging (heb dat een aantal keer in de afgelopen jaren gewoon afgewacht). Toen de pijn begon op te komen heb ik mezelf zover gekregen stappen te ondernemen.
Mijn vader wist een goede tandarts die rustig met je om ging en dingen goed uitlegde etc etc. Die heeft hij gebeld maar 1-2-3 een afspraak maken ging niet, ik was immers ook (nog) geen patient bij hem. Toen de kiespijn te erg werd heeft hij weer gebeld en de situatie uitgelegd, toen ben ik toch in het schema gepropt omdat het zo erg was en ik geen alternatief had. Nu is m'n behandeling gestart en ben ik patient bij hem, en het bevalt inderdaad wel goed,ondanks dat hij wat gehaast was, wat goed te begrijpen was gezien de hoeveelheid mensen in de wachtkamer met afspraak.

Advies: probeer door rond te vragen etc een tandarts te vinden, je kunt ook hier op de site zoeken, die mensen wel bevalt. Het is niet onmogelijk een goede tandarts te vinden! Overigens zijn tandartsen niet zozeer gebonden aan waar je woont zoals huisartsen dus het kan ook wat verder weg als het moet.
do, 08/21/2003 - 13:16 Permalink