Hork van een tandarts

Author:
Chantal
Posted:
wo, 12/10/2003 - 21:08
Ik heb het er hier al eerder over gehad. Mijn huidige tandarts is een hork. Toen ik voor het eerst bij hem kwam moest ik gesaneerd worden want te lang niet geweest (o.a. i.v.m. vertrek oude tandarts).

Er moest veel gedaan worden, o.a. wortelkanaalbehandeling. Ik ben obees maagpatiënt met ook nog eens een braakfobie dus een uur lang TE ver achterover liggen zorgde voor paniek. Mede door de botte reactie van voornoemde tandarts is het nooit meer goedgekomen. Even ter illustratie: bij mijn oude tandarts was ik nooit bang, ik ging bijna fluitend naar mijn afspraken. Maar nu krijg ik al een paniekaanval als ik aan de tandarts denk!

Ik heb al een paar keer gevraagd of ik asjeblieft iets minder ver achterover mocht liggen maar dat zou slecht zijn voor zijn rug. Dit was bij mijn oude TA nooit een probleem. Sterker nog, die deed de stoel nooit zo ver achterover.

Volgens mijn tandarts moet ik leren de regie uit handen te geven. Nou, het zal wel. Het kan toch niet alleen maar aan mij liggen dat ik nu doodsbang voor de tandarts ben terwijl ik daar voorheen nooit last van heb gehad?

Nu woon ik in een andere gemeente maar heb nog geen nieuwe tandarts gevonden. Ik moet nu echt een TA zoeken want kapotte vulling/kies maar ik ben echt bang dat ik weer zo´n hork tref. Weet iemand een fijne tandarts in Dordrecht (liefst Krispijn)?
JDijkstra

Het is tegenwoordig mode om erg op ergonomie in de tandheelkunde te hameren.
Tandarts is gewoon niet hetzelfde beroep meer als wat uw oude tandarts heeft geleerd. De nieuwe tandarts is van een andere generatie en gedraagt zich daar ook naar.
In de opleiding wordt ons geleerd goed op je houding te letten teneinde rug- en andere klachten te voorkomen.
Er zijn wel tandartsen die zich specifiek richten op angstige patienten. Wellicht moet u de oplossing voor uw probleem in die richting zoeken
za, 01/31/2004 - 21:18 Permalink