Hoge rekening ontvangen van mijn tandarts

Author:
v-hoogeboom
Posted:
di, 04/07/2015 - 17:07
Hallo allemaal,

Onlangs ben ik twee keer naar de tandarts geweest en heb ik daar twee rekeningen van ontvangen, waar ik mijn twijfels bij heb.
Het eerste bezoek ben ik voor controle geweest en is mijn spalkje (van beugel) onder op drie plaatsen vastgezet, mijn tandarts heeft hiervoor 3x V91 eenvlaksvulling composiet in rekening gebracht van €44,41. Mijn vraag is of dit klopt? Naar mijn idee kost het vastmaken van het spalkje niet zoveel.
Tijdens mijn tweede bezoek is mijn verstandskies getrokken, dit staat op mijn rekening als H35 Gecompliceerde extractie met mucoperiostale opklap. Maar daarnaast is er ook €49,96 in rekening gebracht voor H40 Corrigeren van de vorm van de kaak, waar zij als uitleg bij geven dat ze een stukje tandvlees hebben weggesneden om het mooi te laten helen, dit lijkt mij een nogal hoog bedrag. Als laatst hebben ze dan ook nog 61,06 in rekening gebracht voor H26 Hechten weken delen, terwijl er alleen hechtingen op de plek van de getrokken verstandskies zijn aangebracht.

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen, omdat ik niet zo goed begrijp waar die hoge kosten vandaan komen.

Alvast bedankt!
Holmes

Het vastzetten van de spalk dient als F812 in rekening te worden. Hiervoor staat een bedrag van € 34,98, exclusief techniekkosten. Als deze behandeling binnen een jaar na het beëindigen van de beugelbehandeling noodzakelijk is, dan mag dit niet in rekening worden gebracht. Tenzij de beugelbehandeling door een andere tandarts/ orthodontist is uitgevoerd.
Hechten weke delen lijkt mij totaal niet aan de orde. Dat is het hechten van een lip of wang.
De behandelcode H40 kan ik niet veel overzeggen. Maar gezien het overige declaratiegedrag van deze tandarts lijkt mij dit ook niet terecht gedeclareerd.
wo, 04/08/2015 - 08:54 Permalink