Hoe kan dat

Author:
nanny435
Posted:
do, 03/06/2008 - 17:36
Ze hebben voordat ik mijn gehele gebit heb laten trekken een afdruk gemaakt van mijn bestaand gebit om hiervoor een prothese te kunnen maken zodat ik wel iets in mijn mond zou hebben voor na de behandeling.
Ze hebben wel rekening gehouden over de vorm van mijn tanden in mijn bovengebit. Maar nu blijkt dat vanaf het begin mijn onderprothese te kieren en rechtboven elkaar te staan,waardoor ik konstand schuurplekken aan de binnenkant van mijn lip heb. Volgens mij heeft ieder normaal gebit een iets overbeet van het bovengebit. Nu heeft mijn tandarts gezegt dat het moeilijk is om het eigenlijk gebit te evennaren. Ze hebben van het oorspronkelijkgebit een afdruk gemaakt en hier de tanden vanaf geslepen, zo konden ze toch ook zien hoe mijn eigen kaak op elkaar valt met overbeet. Ik heb mijn tandarts gezegt dat als de maker van deze prothese geen rekening heeft gehouden met de stand van mijn echte tanden en deze nu te veel naar voren zijn geplaatst en eigenlijk te groot is t.o.v. mijn eigen tanden.
Maar is dat dan zo moeilijk een prothese te maken als je nog je eigen tanden hebt.
Met vriendelijke groeten.
nanny435

Ja dat is heel lastig. De kaak is momenteel aan het slinken omdat het bot wat vroeger de tanden en kiezen vast hielt niet meer nodig is. Na ongeveer 3 maanden is de kaak het meest geslonken. Je prothese zal dus steeds wat losser gaan zitten en meer gaan schuren. Dit hoort erbij.
Wat je kan doen is naar de tandarts om de drukplekjes weg te laten slijpen. Het is eigenlijk net als met nieuwe schoenen, daar krijg je in het begin ook blaren van ;).
Na 3 maanden kan je overwegen om een nieuwe prothese te laten maken, of een nieuwe binnenlaag.



Dat mijn kaak nog verder zal slinken dat weet ik, dat is mij ook verteld, en dat het bijgevuld kan worden dat is tussendoor ook al gebeurd. Waar het mij om gaat is dat bij het maken van de prothese volgens mij de tanden te ver naar voren zijn geplaatst waardoor het gebit niet goed sluit, de boven en onder tanden staan rechtboven op elkaar en raken elkaar niet omdat de kiezen wel op elkaar vallen. Het heeft een grote kier tussen boven en ondergebit en de tanden van het ondergebit zijn t.o.v. mijn echte tanden veel te groot. Elk normaal gebit heeft een iets overbeet, d.w.z. dat de bovenkaak iets over de onderkaak sluit, en dat gebeurd met deze prothese niet en geeft een onnatuurlijke stand van mijn kaak wat vreselijk vermoeiend is.
Met vriendelijke groet,
za, 03/08/2008 - 19:57 Permalink