herhaald afbreken stukjes kies: schuld van de tandarts?

Author:
Ronald1234
Posted:
za, 11/26/2005 - 13:34
Ongeveer twee maanden geleden brak bij mij een hoekje af van een kies, 'binnenkant achter'. De tandarts kon dat vrij makkelijk repareren. Ik mocht kiezen tussen grijs en wit materiaal (een soort cement, geloof ik). Grijs was goedkoper, en over andere dan esthetische verschillen zei de tandarts niets. Omdat de kies toch vrij ver naar achteren zat, koos ik voor grijs.

Twee weken later brak van dezelfde kies weer een hoekje af: nu 'binnenkant voor'. Ook nu weer eenvoudig te repareren. De tandarts raadde me nu het witte materiaal aan, omdat dat beter zou hechten. Dus ik koos wit.

Vanochtend tijdens het ontbijt zijn beide reparaties afgebroken. Ik zit nu met een paar vragen:
* hoe is dit te repareren? weer met dat cement, of moet er iets drastischer gebeuren?
* is dit normaal, was het te verwachten, of heeft de tandarts slecht werk geleverd? In het laatste geval: kan ik van de tandarts verlangen de boel nu kostenloos te repareren? Ik overweeg sterk om maar naar een ander te gaan, heb geen zin in gezeur over garantie enzo.
Beroeps

Kennelijk is er niet optimaal gecommuniceerd. Ik begrijp er is een kies met een vulling,er geraakt een stuk los en alleen dat stukje wordt weer geplakt. vervolgens stort de hele zaak in. Teleurstelling. Kiezen met grote vullingen zijn zwak.Grote vullingen zijn niet altijd in staat om de 24-uurs belasting te weerstaan. Inschatten of het "nog net zal gaan"of dat er een goed gesprek moet komen over kiezen met grote vullingen en hoe daarmee om te gaan:duurzaam herstel dmv een kroon oid. Dat kan ook een teleurstellend gesprek zijn ,zeker als er veel moet gebeuren, maar dan is er SAMEN een route gepland. Al die brokkeltjes en breukjes, da's niks ,dat blijkt. PRAAT een s met uw tandarts, dan praat hij wellicht terug.
zo, 12/04/2005 - 13:33 Permalink