HELP,onhoudbare kiespijn en geen geld.

Author:
gekvandepijn
Posted:
do, 01/06/2011 - 23:51
Wie kan me helpen?

Mijn zoon (27) heeft sinds enige weken kiespijn. De laatste dagen is de pijn niet te harden. Hij heeft geen inkomen, geen verzekering en ik leef van een minimumuitkering. De tandarts waar hij was weigerde zijn kies te trekken omdat deze misschien nog te redden zou zijn met een wortelkanaalbehandeling. Wij kunnen dat onmogelijk betalen.
Met enige moeite hebben we genoeg geld om de kies te laten trekken bij elkaar gekregen. De tandarts maakte een foto, gaf hem een verdoving en besloot toen toch maar niet te trekken. Weg 60 euro en een paar uur later was de kiespijn terug. Intussen is de pijn niet te harden, zelfs niet met zware pijnstillers.
We willen best betalen, kunnen ook het trekken wel betalen maar een wortelkanaalbehandeling is gewoon te duur.
Langzamerhand is de jongen in staat om zelf een tang op zijn kies te zetten, waarvan ik hem tot nu toe gelukkig heb weten te weerhouden. Maar we worden er wanhopig van. Ik ben bang dat hij rare dingen gaat doen.
Wie kan me vertellen wat we hiermee moeten?
Ik begrijp dqat een tandarts liever niet trekt, maar wat kun je doen als je de betere, maar veel duurdere behandeling niet kunt betalen? We wonen in de regio Enschede. Is er iemand die ons kan wijzen naar een tandarts die bereid is te helpen? Bij voorbaat dank,

Een wanhopige moeder.
Moni_Moni

Ik heb in een soortgelijke situatie gezeten, dat de tandarts mijn kies niet wilde trekken, maar een wortelkanaalbehandeling + kroon wilde doen. Aangezien de kies helemaal achterin zat en ik er al jaren last van had (zeer gevoelig en ging pijn doen als ik gestresst was), wilde ik dit niet. Ik heb op een gegeven moment echt GEEIST dat de kies eruit moest worden gehaald en als mijn tandarts dat niet wilde doen ik naar een andere tandarts zou gaan die dat wel wilde doen. Uiteindelijk stemde hij in (met veel ongenoegen) en ik ben nu pijnvrij voor 30 euro extractiekosten.
Ik weet niet om welke kies van uw zoon het gaat, als hij zichtbaar is dan snap ik waarom de tandarts dat niet wilt doen, maar als uw zoon zoveel pijn heeft dan zou ik blijven aandringen of vraag second opinions aan bij andere tandartsen. Er zal heus wel een tandarts zijn die bereid is de kies te trekken.
Ik wens u en uw zoon heel veel sterkte!!

grts
vr, 01/07/2011 - 01:57 Permalink
De Mol

Ik weet niet wat voor verzekeringspakket uw heeft, maar vaak hebben mensen met een uitkering een verzekering via de gemeente dan kan je een vergoeding krijgen van ongeveer 460,- euro per jaar. Als de vergoeding dan helemaal opgebruikt is en er zijn nog zeer dringende behandelingen die moeten plaats vinden kun je daarvoor een vergoeding aanvragen bij de gemeente.

Als jullie zo'n verzekering hebben zou de tandarts de wortelkanaalbehandeling in ieder geval kunnen starten zodat je zoon de pijn kwijt is!!! En dan zou de tandarts hem kunnen afmaken op het moment dat je toestemming hebt van de gemeente dat zij de resterende kosten betalen.

Maar ik weet natuurlijk niet hoe de situatie van je zoon is. Ook is het zo als je nu nog geen tandartsverzekering hebt dat je die nog kan afsluiten tot het eind van het jaar! En dat zou zeker in dit geval ook de moeite waard zijn.

Uw zoon is nog erg jong dus eigenlijk is het wel zonde om de kies te laten trekken. Maar ik snap het probleem wel hoor, want een wortelkanaalbehandeling is erg duur. En dus als je het niet breed hebt en geen verzekering bijna niet betaalbaar!

Ik hoop dat je wat kan met deze informatie.
vr, 01/07/2011 - 13:06 Permalink
Spiegeltje

Heaas worden alleen de meest noodzakelijke tandartskosten uit de bijzondere bijstand vergoed en ik ben bang dat een wkb daar niet onder valt. Wel bijvoorbeeld de kosten van een noodzakelijke extractie. Het idee daarachter is dat mensen zich tegen tandartskosten maar aanvullend moeten verzekeren. Maar het valt allicht te proberen. Nee heb, je kun je krijgen en niet overal worden de regels hetzelfde toegepast.
za, 01/08/2011 - 16:57 Permalink
Snowman

Heaas worden alleen de meest noodzakelijke tandartskosten uit de bijzondere bijstand vergoed en ik ben bang dat een wkb daar niet onder valt. Wel bijvoorbeeld de kosten van een noodzakelijke extractie. Het idee daarachter is dat mensen zich tegen tandartskosten maar aanvullend moeten verzekeren. Maar het valt allicht te proberen. Nee heb, je kun je krijgen en niet overal worden de regels hetzelfde toegepast.


Zoon waar het over gaat heeft geen inkomen, is dus ook niet bekend bij de bijstand.
za, 01/08/2011 - 18:33 Permalink