had de tandarts mij door moeten sturen naar een kaakchirurg

Author:
yvonne1983
Posted:
vr, 02/01/2013 - 08:56
ik ben op donderdag avond naar de weekend tandarts geweest ,dit omdat ik een abcesje had achterin mijn mond,

de tandarts vertelde me dat mijn verstandskies meteen getrokken moest worden ,zo gezegd zo gedaan hij heeft zo hard lopen duwen en trekken ,dat ik er echt naar van werd en meteen dacht dat mijn kaak gebroken was .
ik ben zaterdag zo ziek geweest van de pijn ,dat ik naar de weekend arts was gegaaan .die heeft me ook meteen door gestuurd naar het ziekenhuis ,waar de kaakchirurg op me stond te wachten .ik ben ook meteen opgenomen omdat ik een abces had die naar beneden was gezakt .ik ben toen ook meteen geopereerd aan de abces en had vele botsplinters zitten ,ik heb toen 6 dagen ziekenhuis gelegen ,ik moest een week later weer op controle komen en kon me meteen weer melden op de ok .ik werd weer met spoed geopereerd .weer hebben ze botsplinters verwijderd ,en ze hebben een kaakspoeling gedaan omdat ik mijn mond niet meer open kreeg ,vanaf het moment dat die kies was getrokken .
ik ben nu elke week op controle omdat mijn mond niet open kan ,ze kregen mijn mond onder narcose ook niet open .
ze hebben een mri gemaakt en daar is niks raars op te zien ,nu moet ik naar een gnataloog om te laten beordelen of ik inderdaad een discusluxatie heb zonder reductie .mijn vraag hier is nu had de tandarts mijn niet door moeten verwijzen ,en is de kaak problemen die ik nu heb ook een complicatie van het trekken van een verstands kies ?
vV

Lastige vraag. Oorzaak en gevolg van eea is vanachter een pc altijd lastig te beoordelen. Het komt wel eens voor dat je inschat dat je het zelf kan , en dat het tegenvalt en de kaakchirurg er alsnog een te pas moet komen. Dus in die zin is het, zonder foto , niet te beoordelen of hij er al dan niet zelf aan had kunnen beginnen. De kwaliteiten op dit punt liggen bij diverse tandartsen ook nogal uiteen, wat de ene wel aandurft en doet en de spullen voor heeft, stuurt de ander met een blik erop al door.

Kern van het probleem is in welk stadium het abces was. Je zegt abcesje, maar daarvoor hoef je niet naar de avonddienst, voor een abces wel, maar dat had ook overdag gekund eigenlijk.
Een abces onder kan inderdaad wegzakken, en dan was verwijzing kaakchirurg op zijn plaats. Een abcesje had wellicht eerst met antibiotica aangepakt kunnen worden om de ingreep in een gebied met minder ontstekingsactiviteit te laten plaatsvinden.

Maar ik was er niet bij , kan dus de omvang abces niet goed vaststellen, en moet constateren dat de tandarts op zich gedaan heeft wat er in een spoeddienst verwacht wordt van hem. Zij het dat er complicatie op complicatie is gekomen. Of dat verwijtbaar is, is denk ik niet meer vast te stellen.
vr, 02/01/2013 - 10:51 Permalink
yvonne1983

ik kreeg de abcesje binnen een paar uur ,en het slikken en praten begon zeer te doen ,omdat ik altijd zoiets heb van het gaat wel

het gaat wel over .heb ik te lang gewacht vandaar de avondtandarts
ik heb van de tandarts ook geen antibiotica gehad ,en ook geen mondspoeling .hij heeft de wond ook niet schoon gemaakt en gewoon dicht gemaakt ,had hij dit mischien wel dan moeten doen ?
de abcesje zat trouwens helemaal achter in me mond ,maar ik stoor me nog het meest aan dat er zo hard getrokken is dat ik me mond niet meer open krijg .wat zou hier eventueel de reden voor kunnen zijn
want op het internet is er niet zo heel veel over te vinden ,als alleen maar tmd syndroom
alvast bedankt voor je vorige reactie
vr, 02/01/2013 - 14:11 Permalink