graag advies

Author:
ritje
Posted:
zo, 01/21/2007 - 21:57
Na verhuizing ben ik naar een nieuwe tandarts gegaan. Na ruim anderhalf jaar hoorde ik dat de "tandarts" die het merendeel van de behandelingen bij mij gedaan heeft geen tandarts is maar een assistente. Nu heeft deze ook een wortelkanaalbehandeling bij mij gedaan. Ondertussen ben ik over naar een andere tandarts. Enige tijd geleden kreeg ik een ontsteking aan de kies waar een wortelkanaalbehandeling was gedaan en brak er spontaan een stuk van deze kies af. Uit foto's bleek dat de wkb slecht was uitgevoerd kanalen waren niet goed gevuld en er zat ook nog een stukje vijl in een kanaal. Een kroon kan niet meer geplaatst worden omdat de kies te instabiel geworden was. Enige oplossing kies eruit en een implantaat. (dit omdat er al een kroon voor en achter staat) De kosten van een implantaat zijn behoorlijk. Kan ik deze verhalen op mijn voormalige tandarts (lees assistente)
bedankt voor de reaktie
robinson

Als er duidelijk verwijtbare fouten gemaakt zijn.
Kies zit er hopenlijk nog in?
Second opinion bij andere tandarts en uw vorige behandelaar ermee confronteren.
Deze is werkzaam in een tandartspraktijk, dus de praktijkhouder aansprakelijk stellen.
zo, 01/21/2007 - 22:04 Permalink
mecánico para …

hoho, je moet de praktijkhouder aansprakelijk stellen en de behandelaar ook!! anders wordt het hij-zij en dan niets. de houder van de praktijk EN de uitvoerende persoon. Dus namen en rugnummers opvragen. Bij onwil stevig inzetten want die persoonin hoofdelijk aansprakelijk en kan dus via civielrecht worden gedaagd en de tandarts via tuchtrecht.

wie zei er ook al weer dat er handen boven elkaars hoofd werden gehouden?
zo, 01/21/2007 - 22:32 Permalink
robinson

Denk dat deze "waarnemer" niet geclausuleerd is, want geen tandarts!
Strikt juridisch legt dit alle verantwoordelijkheid op de tandarts-praktijkhouder.
Maar kan nooit kwaad beide aan te spreken.
zo, 01/21/2007 - 22:56 Permalink
mecánico para …

Als de praktijkhouder zijn handen aftrekt van het probleem kan je de uitvoerende persoonlijk aansprakelijk stellen. Dat zou ik dan ook gewoon doen, leert ze meteen dat er grenzen zijn aan haar mogelijkheden EN dat de tandarts ineens niet meer achter haar staat als rugdekking in het verantwoordelijkheids verhaal.
ma, 01/22/2007 - 09:45 Permalink
Spiegeltje

@Ritje.

Kun je mij uitleggen hoe het komt dat je zo lang hebt gedacht dat de assistente een tandarts was? Zijn ze daar dan niet duidelijk over in de praktijk?
ma, 01/22/2007 - 13:19 Permalink
ritje

De kies is er inmiddels uit. Wat een mindere ervaring was. Deze is er in stukjes uitgehaald en de onsteking weggehaald. Daar heb je aardig wat last van naderhand.

@Spiegeltje. Het is mij nooit verteld dat deze dame geen tandarts was. Ik kwam in een nieuwe wijk wonen en deze tandarts kwam daar ook net dus ik dacht mooi een tandarts dichtbij. Bij de aanmelding is er nooit gezegd dat zij geen tandarts was. Er liep af en toe nog wel een echte tandarts in de praktijk maar die heeft mij maar één keer behandeld.

In elk geval dank voor jullie reacties ik heb naar aanleiding hiervan maar m'n rechtsbijstand ingeschakeld en ik hoop dat hier wat uit komt.
ma, 01/22/2007 - 21:05 Permalink