Gegevens kwijt!???

Author:
MarijkeJ
Posted:
ma, 12/08/2008 - 12:30
Vorig jaar is mijn tandarts gestopt met zijn praktijk. Mijn gegevens zijn buiten mij om gestuurd naar een andere praktijk. Van hun heb ik een brief gekregen dat zij mijn gegevens hebben ontvangen. Omdat dit niet de praktijk is die ik zelf zou kiezen ben ik op zoek gegaan naar een andere tandarts.
Nu wil ik mijn oude gegevens meenemen naar mijn nieuwe tandarts dus ik vandaag gebeld dat ik de gegevens op wil komen halen. Word mij doodleuk verteld dat zij die niet meer hebben. Ik sta daar niet in de computer dus gegevens hebben zij ook niet. Als reden word aangedragen dat ik niet gereageerd heb op die brief en dat ze er dan automatisch vanuit gaan dat iemand verhuisd is en dat ze die gegevens dan vernietigen.

Lijkt me allemaal een heel sterk verhaal aangezien die gegevens toch 10 jaar bewaard moeten worden, lijkt mij dat dit ongeacht een evt verhuizing zou zijn.

Kan ik hier nog wat mee of moet ik me er maar gewoon bij neerleggen? Vind het nml een erg raar verhaal en iets dat naar mijn idee gewoon niet kan...

MarijkeJ
vV

kan en mag ook niet zo gaan. Dat de gegevens door uw vorige tandarts bij beeindiging in principe zonder uw toestemming zijn doorgestuurd naar een andere praktijk kan eigenlijk al niet eens. En vernietigen al helemaal niet, bewaartermijn is bewaartermijn...

Maar goed, het enige wat u kunt doen is via de tuchtraad een klacht indienen, maar daar komen uw gegevens niet mee terug uiteraard....

en wat voor reactietermijn stond er in die brief dan?? tussen stoppen van uw oude tandarts en vernietiging door hen zit dus maximaal 2 jaar nu...
ma, 12/08/2008 - 12:38 Permalink
MarijkeJ

In die brief stond helemaal geen reactie termijn dus ik weet ook niet waar dat verhaal ineens vandaan komt.

denk dat ik maar is moet gaan buurten bij de tandarts zelf ipv over de telefoon wellicht dat ik daar dan nog wat wijzer van wordt. Zo niet dan ga ik toch serieus over die tuchtraad nadenken. K krijg het er idd niet mee terug maar gaat mij meer om het principe.
ma, 12/08/2008 - 16:32 Permalink
vV

ben benieuwd...maar heb een beetje het idee dat wanneer u wel een afspraak zou willen maken het ineens wel aanwezig is.. weet niet waarom hoor, beetje onderbuikgevoel zeg maar..

Maakt mij niet wijs dat een praktijk die de moeite neemt mensen aan te schrijven iets basaals als regelgeving over dossierbeheer niet zou weten.
ma, 12/08/2008 - 16:45 Permalink
MarijkeJ

Vandaag zat er een leuke envelop bij de post...gevuld met mijn tandarts gegevens die vernietigd zouden zijn.

Geloof dat mijn verhaal over 10 jaar bewaren en hun die en probleem hebben toch gewerkt heeft :D
wo, 12/10/2008 - 17:27 Permalink