Geen vertrouwen meer in tandarts.

Author:
premium
Posted:
vr, 08/06/2010 - 18:03
Vorig jaar juli is er bij mij paradonditis ontdekt.
Een half jaar daarvoor was nog een overzichts foto gemaakt van mijn gebit. Alles was prima aldus de tandarts.
Bij de volgende controle een half jaar later gaf de tandarts aan dat ik een pocket meting moest. Pockets van 3mm tot 9 mm.

De tandarts gaf aan niets meer vooor mij te kunnen doen. Als ik er niets aan zou laten doen dan was ik binnen 4 jaar al mijn tanden en kiezen kwijt of ik moest maar naar een paradontist wat volgens hem erg duur is.

Ik wilde dus perse naar een paradontist. Deze zag dus ook de foto die al genomen was bij de tandarts. De paradontist schrok enorm, er was al veel botverlies. De tandarts had dat moeten zien!!

Tijdens de half jaarlijkse controle kijkt de tandarts naar mijn gebit, blaast er was lucht in met een een of ander apparaatje en doet/zegt eigenlijk niets.

Nu ben ik op zoek naar een andere tandarts, het vertrouwen is weg. Maar vind maar eens een tandarts. Bij elk telefoontje wordt er gevraagd of ik ook problemen met mijn gebit heb. Als ik vertel dat ik paro heb is er geen plek voor mij.
Spiegeltje

Erg jammer dat je niet eerder onder behandeling bent gekomen. Naar de vraag waarom is het gissen, maar op het forum verschijnen regelmatig soortgelijke berichten. Hoe groot dit probleem is heb ik echter geen zicht op. Er is tegenwoordig wel steeds meer aandacht voor bij tandartsen, zeker de jongere generatie, en dat kan een reden zijn dat de tandarts uiteindelijk toch in actie is gekomen. Helaas voor u wel erg laat maar daar is niks meer aan te doen.

Als de nieuwe tandarts nog ruimte in zijn praktijk heeft zou hij je gewoon moeten inschrijven maar de werkelijkheid is soms anders. Desondanks je niet laten ontmoedigen en desnoods zoeken in een andere woonplaats of regio. Een tandarts mag ook wat verder weg wonen dan een huisarts..

Overigens is een parodontoloog op zichzelf niet duurder als de huistandarts want hij hanteert dezelfde tarieven. De behandeling van parodontitis en oplossingen voor eventueel niet meer te reden elementen kunnen wel kostbaar zijn.
vr, 08/06/2010 - 18:24 Permalink
alpifresh

En als je nou eerst eens naar een mondhygieniste gaat, zij kan je sowieso al helpen met paro, en dan aan haar vraagt of zij je kan helpen bij een andere tandarts te komen? Misschien niet gelijk bij het eerste bezoek vragen. Je kunt wel vanaf het begin aangeven dat je teleurgesteld bent in deze tandarts en op zoek bent naar een ander. Maar pas later vragen of zij je kan helpen omdat het jou niet wil lukken.
vr, 08/06/2010 - 22:53 Permalink