gebroken tand/implantaat

Author:
saffier01
Posted:
ma, 07/11/2011 - 22:12
Hallo,

Ik zit met het volgende:

Mijn dochter is met 6 jaar door een ongelukje haar voortand "verloren". Ze hebben de voortand terug geplaatst en we kregen direct te horen dat deze op latere leeftijd zal moeten worden vervangen ivm afstoting.
Mijn dochter is nu 17 jaar en kreeg last van haar voortand eigenlijk de tand er naast en ze bleek een ontsteking te hebben. De tandarts heeft toen een wortelkanaal behandeling uitgevoerd en nu is deze tand (tand naast de voortand) gebroken.
We zijn verwezen naar een implantoloog en hebben daar te horen gekregen dat er nog steeds een fikse onsteking zit, zowel bij de terug geplaatste tand, als de tand ernaast waar de wordtelkanaal behandeling heeft plaats gevonden. De implantoloog wil nu beide tanden trekken (ivm ontsteking) opvullen en de kaak verbreden, (te weining bot) twee implantaten plaatsten enz.de kosten worden beraamd op 3500 tot wel 5000 euro. De kans is groot dat wij zelf het meerendeel zelf zullen moeten gaan bekostigen, daar er waarschijnlijk weinig vergoed zal worden (Anderzorg tand verzorgd 3)
Mijn vraag is nu, is de tandarts aansprakelijk te stellen op het feit dat de tand is gebroken tijdens een wortelkanaal behandeling want nu moeten er twee implantaten in ipv 1.

Groeten Nicole
TechniekerJeetje

Je geeft aan dat de tand i.v.m. een ontsteking een wortelkanaalbehandeling heeft gehad. Later geef je aan dat de tand gebroken is tijdens deze behandeling. Voor de duidelijkheid; wat is het geval? Gebroken na behandeling of gebroken tijdens de behandeling?

Eigenlijk maakt dit niets uit hoor. Een tandarts heeft een inspanningsverplichting. Hier heeft hij met de wortelkanaalbehandeling aan voldaan. Dat een tand hierdoor verzwakt is een feit. Breuk kan dus voorkomen en persoonlijk denk ik niet dat je de tandarts dat mag aanrekenen. Misschien had hij even aan moeten geven dat de tand wat zou verzwakken.

Succes met de verdere behandeling!
ma, 07/11/2011 - 22:47 Permalink
vV

voortand vervanging met implantaat is zeker met ongeval als oorzaak gewoon een vergoeding vanuit de basisverzekering, maar dat terzijde, weet u als het goed is al.betekent dat er een aanvraag voor 2 ipv 1 implantaat met kroon gedaan moet worden.

verder heb ik te weinig info over alles eromheen, maar aansprakelijk stellen?
ik weet niet hoe eea gebeurt is met dat ""ongelukje"" (toch wel serieuze klap geweest hoor, niet bagetaliseren dus, ik noem dat gewoon een ongeluk, geen ongelukje), maar in essentie zou dus de veroorzaker ervan aansprakelijk gesteld moeten worden.

En als het in huissituatie gebeurt is: hoe zou u zich voelen als uw dochter u als ouders ervoor aansprakelijk zou stellen, want u heeft niet goed genoeg uw best gedaan haar te beschermen... zo maar een gedachtenkronkel....

even algemeen:
ik stel dit even zo omdat helaas steeds meer naar de optie ""aansprakelijk stellen"' gegrepen wordt (meestal eigenlijk uit financiele overwegingen) terwijl het begin van het verhaal , ook al is het langer geleden, vergeten wordt.
di, 07/12/2011 - 08:13 Permalink