Gaten in kiezen

Author:
adrie1964
Posted:
do, 03/25/2010 - 18:51
Hallo,

Ik ben sinds 3 mnd bij een andere tandarts omdat ik in mijn vorige tandarts geen vertrouwen meer had.
Ik heb nadat hij foto,s had gemaakt eind 2008 in fases mijn kiezen onder laten vullen met composiet,dus alle amalgaan eruit.
Na twee dagen lag er al een witte vulling uit, gebroken dus hij was te bol geplaatst waardoor er teveel druk op de vulling kwam,overal haken aan de vullingen dus niet goed afgewerkt.
Nu ben ik bij een andere tandarts en dus op controle geweest en wat bleek, 2 grote gaten in mijn kiezen onder de vullingen die mijn tanden zo aan hebben getast dat hij moeite heeft ze te redden.
Maar wat blijkt nu,hij heeft foto,s opgevraagd bij mijn oude tandarts en deze bekeken,hij verschoot ervan dat deze gaten die nu zo groot waren er eind 2008 ook al zaten en mijn oude tandarts deze over het hoofd heeft gezien, wat mij bijna onmogelijk lijkt.
Ik kom nu voor grote kosten te staan omdat de tandarts wortelkanaal behandelingen moet toepassen en na er al twee uur aan gewerkt te hebben er noodvullingen in te leggen om het werk over twee weken af te maken.
Zelf heb ik al enige tijd geen eetlust omdat het pijn doet bij het kouwen, en daar ik zelfstandig ondernemer ben regelmatig verlet.
Ik wil op mijn oude tandarts de onkosten gaan verhalen en een schadeclaim, het bewijs staat zwart op wit.
Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Bedankt voor jullie reactie,s

Adrie :smt014