Garantie?

Author:
Klara
Posted:
do, 11/24/2005 - 17:02
In augustus 2004 wordt in de grootste tandkliniek in het zuiden van Nederland bij mij een vaste brug en een frame geplaatst met 10 jaar garantievoor de som van 7000 euro.
Meteen is duidelijk dat er een zware hefboomwerking optreedt waardoor een tandwortel veel pijn doet en het frame uit de slotjes wipt . Op reis een tandarts geraadpleegd die zegt dat de tanden boven en onder niet goed ten opzichte van elkaar staan.
Vijftien bezoeken aan en evenveel pogingen van de grote tandkliniek geven geen verbetering en na een jaar besluit men dat alles overgemaakt moet worden omdat het frame en de brug te smal zijn. Gratis want er is garantie gegeven. Augustus 2005 wordt dit uitgevoerd. Maar de problemen blijven hetzelfde en oktober opperen de tandartsen van de tandkliniek dat implantaten de oplossing vormen en dat voor de prijs van 7.500 Euro voor 3 implantaten en het verwijderen (= herstellen of vernieuwen) van de vaste brug,want die zat alweer aan een kant los (betaal ik nu weer de vaste brug? een implantaat kost ongeveer 1500 Euro dit is dus geen garantie meer). Ik heb in deze kliniek geen vertrouwen meer maar hoe krijg ik mijn centen terug want alles wat ze gedaan hebben is zonder resultaat.
admiraal

Vraag: wie heeft indicatie gesteld? Naam en functie. Was dat een tandarts of een niet-tandarts? Welke tandarts heeft u behandeld? naam? Heeft u de constructie elders laten beoordelen (second opinion ) en is daar een klip en klaar verslag van incl set kleurenfoto's bij voorkeur gemaakt met een digitale spiegelreflex geschikt voor mondopnames.
Zend uw probleem door aan de Inspectie Volksgezondheid, want als we het over dezelfde kliniek hebben ,dergelijke zaken spelen meer.

Verder kan als e.e.a voldoende is vastgelegd een procedure worden gestart,heeft u een rechtsbijstand verzekering?
zo, 12/04/2005 - 10:03 Permalink
dj

Vooralsnog: de namen van de betreffende behandelaar liever niet. De kliniek noemen ligt weer net anders (makkelijker). Per PB kunnen namen wel. Soms is dat een goed idee (alhoewel er misbruik van gemaakt zou kunnen worden).

Ik ben me bewust van het feit dat er discussie zou kunnen zijn over de redelijkheid en het handhaven van deze richtlijnen op het forum. Er zijn, in redelijkheid, al eerder uitzonderingen gemaakt. De richtlijnen staan echter vooralsnog.
zo, 12/04/2005 - 10:18 Permalink
Beroeps

Richtlijnen zijn richtlijnen.Ik denk dat de reactie doelde op: documenteer, zoek een tweede mening, enoverweeg dan wat te doen.
zo, 12/04/2005 - 13:23 Permalink
dj

Deze richtlijnen zijn formeel "regels", zie ook http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=4103 maar de oplettende lezer zal hebben opgemerkt dat de praktijk niet zo simpel is dat "namen worden weggehaald". Soms is dat eenvoudigweg niet redelijk, althans naar de inschatting die ertoe noopte de namen te laten staan.

De door Admiraal gestelde vragen zijn naar mijn inschatting (en ik ben tandarts noch jurist) zeer zinnig, zeker ook het idee naar lotgenoten en patronen te zoeken. De namen van de behandelaars (inclusief het onderzoek tbv indicatiestelling) achterhalen moet natuurlijk als je wilt procederen (of zelfs maar effectief klagen), maar die op de publieke delen van het forumzetten is denk ik een stap te ver.
zo, 12/04/2005 - 15:23 Permalink
vV

als dit de kliniek is die ik denk dat het is, is het zeer triest recent te hebben moeten lezen dat zij een ISO- certificering hebben gekregen....

Een extra waarschuwing dus: een mooi pand etc geeft geen garantie voor kwaliteit, een ISO certificering ook niet dus! Dit zegt alleen maar dat de diverse processen schriftelijk volgens bepaalde richtlijnen gedocumenteerd zijn, zegt dus niet dat deze processen ook kwalitatief goed worden uitgevoerd...
ma, 12/05/2005 - 08:33 Permalink
Basset

één vraag is het een grote brug ? Staat ze onderaan? Hoeveel verloren tanden naast elkaar waren verloren? Bestaat de brug uit kiezen?

Het vermelden van naam en toenaam kan je in het openbaar alleen maar als wat je claimt nu bewezen kan worden. Zo niet loop je het risico om zwaar in de kosten te komen na een vervolging voor laster. Dit zowel door het vernoemen van de naam van de tandarts en de kliniek. Daarom is een forum als dit hier zeer voorzichtig mee.

Ik kan zo iemand noemen die na drie jaar nog steeds de aan een tandarts toegekende schadevergoeding wegens laster aan het afbetalen is.

Er zijn bij behandelingen twee dingen: Er kunnen complicaties ontstaan door fouten van de behandelaar en er kunnen complicaties ontstaan door de natuur ( bv.een sucesvolle hartoperatie en toch is de patient dood) Voor het slachtoffer is er echter op het eerste gezicht geen verschil.

Ook medische statistiek is gevaarlijk. Als er 1 kans op 10 miljoen is zal je een ingreep niet weigeren, maar als je wist dat je net die ene was ...
zo, 01/22/2006 - 23:59 Permalink