gaatje? niet altijd!

Author:
appeltje
Posted:
za, 04/23/2005 - 20:07
mijn vriend zat in millitaire dienst en moest daar ook gecontroleerd worden door een tandarts. deze tandarts concludeerde 2 gaatjes!
hij wilde ze gelijk wel even vullen, mijn vriend die eigenlijk gewoon hardstikke bang is voor de tandarts weigerde dit en zei ik ga wel naar mijn eigen tandarts.
maar zoals ik al zei hij is nogal bang en met het vooruitzicht van 2 gaatjes stelde hij het nog maar een jaartje uit, hij had tenslotte ook nergens last van.
maarja hij is ook weer niet zo dat hij nooit gaat (het liefst zo weinig mogelijk) komt hij bij de tandarts met de bibbers in zijn knieen...
heeft hij hellemaal geen gaatjes! :smt003
mijn vriend vertelde dat er heel wat collega millitaire die dag geboord zijn omdat ze gaatjes hadden....mmmm zet je toch aan het denken...
weet iemand of de tandartsen in dienst per gaatje worden betaald?
prondel

Ja, ze worden niet per gaatje gevuld betaald.
Er is echter een groot grijs gebied wat ga je wel en wat ga je niet behandelen. Als je in de 100% veilig zone wil zitten en niets onbehandeld wilt laten, niets over het hoofd wil zien dan doe je dus alles. Als je de mensen wat beter kent en wat langere termijn visie kan ontwikkelen, dus: hoe is de mondhygiene, zijn er sinds vorige keer in negatieve zin veranderingen opgetreden, zitten er op de foto's dubieuse plekkies.....en zaten die er een jaar of 2-3 geleden ook of zijn ze nieuw.
Dat soort kennis is belangrijk om wat genuanceerder naar een "gaatje"te kijken.

Maar wel aardig dat je nieuwe tandarts de pluim krijgt, want evenzo goed zou je kunnen denken............HOHO, er zaten dus wel gaatjes en die Flip ziet ze gewoon over het hoofd.

Anyway, de reden om niet tegaan, ik heb er geen last van, is een veel gehoorde en vrij eenzijdige door wat angst ingegeven reden om niet te gaan. Dat zou ik dus niet blijven doen als je gebit je op termijn lief is. De meest destructieve ellende is niet per se iets wat schreeuwend pijnklachten geeft namelijk. Dus, nu issie geweest, sleur 'm over een half jaar weer mee!!

Peter
za, 04/23/2005 - 21:11 Permalink