Foutief declareren V50

Author:
sannerdt
Posted:
do, 02/19/2015 - 20:21
Hallo!

Vorige week heb ik meerdere gaatjes laten vullen door mijn tandarts. Hier heb ik eigenlijk niks op aan te merken, maar wel toen ik de rekening voor mijn neus kreeg. Hierop stond door de tandarts gefactureerd de code V50. Op de declaratie van mijn zorgverzekering stond naast deze code 'drooglegging dmv cofferdam' en op de factuur die ik kreeg via Fa-Med stond 'drooglegging mbv rubberlapje'.
Nu is mij niet helemaal duidelijk wat een cofferdam is, en of dit hetzelfde is als het lapje, maar ik ben bijna zeker dat dit dus niet gebruikt is. Naar mijn idee zijn er alleen maar wattenrollen gebruikt om de boel droog te leggen.

Ik heb de dame bij de balie (ik gok de assistente) hierop aangesproken en gevraagd hoe dit zit. Ik kreeg vervolgens vanmorgen een telefoontje terug dat ze het met de tandarts had overlegd en dat hij gezegd heeft dit wél gebruikt te hebben. Ik werd vervolgens bijna afgescheept met een "er kan een vloeistof gebruikt zijn om het droog te houden", maar ik ben niet achterlijk. Dit is dan toch sowieso niet meer de code V50? Of kan iemand mij uitleggen waar V50 precies voor staat of wat er zoal onder valt.
Het gaat me er niet om dat ik niet wil betalen, maar ik vind het niet netjes dat er dingen worden verrekend die helemaal niet gebruikt zijn. Daarbij lijkt het mij sterk dat voor drie watjes €11,10 gerekend kan worden, of heb ik het mis?

Ik kwam ergens op dit forum tegen dat zodra er wattenrollen gebruikt worden de code V50 uberhaupt vervalt, zou iemand mij hier bevestiging op kunnen geven? Is dit nog steeds zo? (het betreffende bericht was al wat ouder)
Ik moet er namelijk nog eens naar terug, en wil dan wel een woordje klaarhebben.



- Alvast excuus als het antwoord op deze vraag al ergens anders eerder is gegeven, ik heb mijn best gedaan eerst te zoeken voor ik dit geschreven heb. :)
sannerdt

Hm, ja als ik nog wat google kom ik wel dingen tegen over een vloeistof die tijdens het etsen(?) wordt gebruikt, maar dat is dan toch sowieso al weer een andere stap van een behandeling, niet?.. kreeg door de manier waarop de assistente mij benaderde een beetje het gevoel alsof ze me maar iets wijs wilde maken, of ter plekke iets moest verzinnen, maar dat kan ik ook verkeerd opgevat hebben.
do, 02/19/2015 - 23:59 Permalink
Grappa

V50 mag per kaak worden berekend voor rubberdam. Dat wordt met een kleine klem bevestigd aan 1 of meerbtanden en kiezen is nogal groot. Het hangt deels uit je mond. Vloeibaar rubberdam is lariekoek bij vullingen. Als het niet gebruikt is dan is er sprake van fraude. Niet betalen dus als je dit niet in je mond hebt gehad en als ze niets willen veranderen een aangetekende brief en melden bij je verzekering (als je aanvullend verzekerd bent) en vooral bij de NZa. Kan via de website: http://www.nza.nl
vr, 02/20/2015 - 00:06 Permalink