Fout gemaakt?

Author:
Rosanne86
Posted:
do, 08/27/2009 - 17:29
Op 24 juni 2009 ben ik voor controle naar de tandarts geweest. Hij heeft mijn gebit nagekeken en foto's laten maken. Alles was in orde. In de nacht van 25 op 26 augustus werd ik wakker van hevige pijn in mijn mond. Vandaag kon ik bij de tandarts terecht. Ik heb een gat (geen gaatje, maar een gat) en krijg een wortelkanaalbehandeling. Nu vraag ik me af hoe lang het duurt voordat een gaatje zich ontwikkeld. Had mijn tandarts twee maanden geleden niet ook al kunnen zien dat er een gaatje zit (in het 'echt' of op de foto?)? Als hij het dan opgemerkt had, was die wortelkanaarbehandeling misschien wel niet nodig geweest. Kan iemand hier iets over zeggen?

Ik had nu een andere tandarts dan bij de controle. Toen ik opmerkte dat er laatst nog een foto was gemaakt zei ze: "Ja ik zie het. Daar kun je het gaatje niet zo goed op zien.. ..Ja, je ziet het toch wel".
Lieneke

Mm...doorgaans is zo'n gat toch wel behoorlijk flink als er een wkb moet worden gedaan. Het kan in enkele gevallen niet te voelen zijn geweest en ook op een foto worden niet alle gaatjes even duidelijk afgebeeld. Maar het lijkt me stug.
do, 08/27/2009 - 19:08 Permalink
vV

OK, niet gezien/herkend. kan. Soms zijn tandartsen net mensen. Gezien de beperkte termijn van 2 maanden heb ik de nagenoeg zekere vaststelling dat ook bij wel ontdekken toen de wortelkanaalbehandeling ook nodig was geweest. Wanneer zijn voor het laatst foto`s gemaakt voor deze?
do, 08/27/2009 - 19:52 Permalink
vV

dat heb ik ook gelezen, wijsneus :roll: :wink: .

Ik bedoel wanneer voor die foto`s van 2 maanden geleden het laatst foto`s zijn gemaakt. En als dat heel lang geleden is, waarom is dat zo lang geleden.
do, 08/27/2009 - 23:02 Permalink
Spiegeltje

Elk half jaar foto's is ook niet standaard, dat zou leiden tot onnodige kosten. Gemiddeld is om de twee jaar, of vaker als daar aanleiding toe is of bij bepaalde patientgroepen. Dit geeft al aan dat gaatjes zich doorgaans niet zo snel ontwikkelen, dan zou de tandarts standaard veel vaker een foto's moeten maken.
za, 08/29/2009 - 13:37 Permalink