Foto's maken bij normale normale contorle

Author:
Alex Faber
Posted:
do, 01/29/2009 - 15:40
Ik had een vraag:
Om de hoeveel jaar moeten er foto's van het gebit worden genomen bij een gewone tandarts controle?

Aanleiding hiervan is het volgende:
er ontstond twijfel bij het 'zoveel' maken van foto's wat onze tandarts doet. Naar aanleiding hiervan heb ik enkele weken geleden aan de orthodontist gevraagd, tijdens het vast zetten van mijn spalk, of dit normaal was. Deze verklaarde dat er normaal gesproken om de drie jaar foto's worden gemaakt van het gebit. Nou deed zich vanmiddag het volgende voor tijdens mijn halfjaarlijkse controle bij de tandarts: tijdens deze controle moesten er foto's gemaakt worden. Dit zag ik in eerste instantie niet zo zitten omdat ruim anderhalf jaar geleden ook al foto's heb laten maken. Hierop kreeg ik van de tandarts de reactie dat normaal gesproken om de 3 á 4jaar foto's worden gemaakt van het gebit, maar omdat ik nog in de pubertijd zit (18jaar) moest dit om de anderhalf á twee jaar gebeuren i.v.m. gaatjes gevoeligheid. Ik vind dit een beetje verontwaardigend, omdat ik enkele weken geleden een geheel ander antwoord kreeg.

Wie moet ik nou geloven? Is dat foto's maken om de anderhalfjaar nou gewoon om de kassa vd tandarts te spekken of is dit echt noodzakelijk gezien mijn leeftijd?

Mvg. Alex
vV

tijdsinterval bepaal ik individueel per patient en ligt tussen 1 en 3 jaar. Langer dan 3 jaar doe ik per definitie niet, als er dan iets is men je gewoon te laat. Omstreeks de 18 zoals je schrijft doe ik per 18 maanden, tenzij er redenen zijn het vaker te doen bv verdacht of ervaring met snel ontstaan van gaatjes. Ik vind dat je tandarts het dus goed doet.
do, 01/29/2009 - 16:02 Permalink