fistel tandvlees gewoon zo laten?

Author:
liselore
Posted:
ma, 09/16/2013 - 16:35
Beste

Ik heb geen al te best gebit ondanks dat ik elke drie maand op controle ga naar de tandarts om erger te voorkomen, meerdere malen per dag elektrisch poets, mond regelmatig spoel, ... Ik heb zo'n beetje het gevoel dat mijn tandarts zelf door de bomen het bos niet meer ziet en daarom dingen vaak onnodig lang laat aanslepen. Vandaar graag jullie mening, wat vinden jullie van de volgende situatie:

Ik ging vorige week op controle bij de tandarts. Ik vertelde dat er een tand deels was afgebroken die eerder met een voorlopige vulling was dichtgemaakt. De tand is niet ontzenuwd dus ik maakte me zorgen ivm mogelijke pijn binnenkort. Daarnaast had ik ook een klein gaatje in een kies die reeds eerder al was gevuld. Ik maakte me opnieuw zorgen ivm mogelijke pijn en groter worden van het gaatje. Daarnaast klaagde ik opnieuw (moet al de derde keer zijn geloof ik) over de fistel op mijn tandvlees. Er blijft de laatste tijd steeds meer en meer pus uitkomen. De tand is reeds ontzenuwd, wortelkanaalbehandeling gehad, de tand is meerdere malen open geweest (tot drie maal toe) en ontsmet etc. De tandarts vertelde me dat de fistel geen probleem is en het gewoon de manier is waarop mijn tand het zelf oplost. Dit klinkt niet logisch volgens mij. Het is toch maar al te gek dat ik meerdere malen per dag die vieze smaak van de pus in mijn mond heb, altijd mijn hartslag in mijn tandvlees voel, ...

Mijn man moedigt me aan om naar een andere tandarts te stappen voor een second opinion. Vinden jullie dit zinvol?
Ik twijfel omdat ik best gegeneerd ben voor mijn slechte gebit en mij op zich best goed voel bij mijn huidige tandarts. Alleen twijfel ik een beetje aan haar oordeel.

Alvast bedankt!
vV

bedenk dat de tandarts waar je een second opinion doet je niet mag inschrijven, kies daar dus een andere voor dan je zou kiezen als je overstapt.
Ik vind het niet goed klinken. een fistel betekent dat er een chronische ontsteking zit. Is geen "'oplossing"" van de kies, is een lichaamsreactie op een probleem wat er dus nog steeds zit.
Nu is dat laatste op zich niet verwijtbaar, wel dat de logische consequentie daarvan, trekken kies gezien het verhaal, niet gevolgd wordt.
di, 09/17/2013 - 09:10 Permalink
liselore

Bedankt voor de duidelijke en interessante reactie!
De tand zou dus volgens u het best getrokken worden. Vind ik dan wel weer wat moeilijk aangezien het mijn snijtand is.
Is er geen andere oplossing om hier van af te geraken?
Ik laat het alvast nog eens door een andere tandarts bekijken.

Vriendelijke groet en bedankt
wo, 09/18/2013 - 17:49 Permalink
vV

Sorry, is inderdaad een tand, stond er duidelijk in. Maakt overigens niet uit voor de conclusie dat ie er wellicht het beste uit kan. Doorlopen met dergelijke ontstekingen is gezien de relatie die bestaat tussen de erbij betrokkken bacteriën en hartproblematiek o.a. Geen goed idee. De stelling van de tandarts dat de tand het zo oplost verbaast mij in hoge mate.
wo, 09/18/2013 - 19:31 Permalink