Factuur

Author:
mevrouwkonijn
Posted:
zo, 03/17/2013 - 15:55
In 2011 heb ik bij een tandarts een (inwendige)bleekbehandeling ondergaan. Deze bleekbehandeling was voorafgaand aan een totale gebitsrenovaite die me €1500 zou gaan kosten. De bleekbehandeling heeft me €349,00 gekost. Ze zijn tijdens de behandeling naar eigen inziens eerder gestopt. Naderhand bleken de resultaten bleken wat matig waarop de tandarts me aanbood me wel een thuisbleeksetje te geven. Hierbij is niet vermeld dat er extra kosten in rekening zouden gebracht. Ik ging er vanuit dat dit als extra service was, gezien het teleurstellende resultaat van de eerste behandeling. Als ik dit had geweten was ik zeker niet mee akkoord gegaan! In de begroting die ik heb ontvangen voor de totale renovatie, staat hier ook niets over in vermeld.

Er zijn in 2011 afdrukken van mijn gebit gemaakt. De tandarts heeft mij echter nooit laten weten toen de bleeklepels klaar lagen om opgehaald te worden. Ik ben het zelf ook helemaal vergeten. Ik ben inmiddels ook verhuisd en de tandarts beweert meerder malen per biref hebben laten weten dat de bleeklepels klaar lagen. Gezien de verhuizing heb ik deze nooit ontvangen. De totale gebitsrenovatie heb ik nooit bij deze tandarts voortgezet. Reden is dat de kosten mij te hoog waren en gezien de tarieven in 2012 werden vrijgegeven, ben ik ook overgestapt naar een andere tandarts.

Enkele maanden geleden, in 2012, ontving ik ineens een factuur van de betreffende tandarts van €160,20. Ze bleken ook al €104,80 bij mijn verzekering gedeclareerd te hebben. In totaal is dus €265 gefactureerd aan een 'opbeetplaat (€65) en 'materiaalkosten(€200)' met de tarieven van 2012 en behandeldatum in 2012.

Volgens de tandarts mag ik blij zijn dat ze een opbeetplaat/materiaalkosten hebben gefactureerd omdat er op deze manier een deel door mijn verzekering vergoed kon worden.

Uiteraard was ik het niet eens met de factuur en heb ik meerdere malen bezwaar aangetekend. In totaal zou ik dus €349+ €265= €614 moeten betalen voor een mislukte bleekbehandeling.

De tandarts bleek echter voet bij stuk houden en heeft er inmiddels ook een incassobureau op gezet. Ik heb de tarieven voor de opbeetplaat en materiaalkosten vergeleken met de tarieven van 2011 en heb uiteindelijk de tarieven van 2011 betaald. Hoewel ik het uberhaupt niet eens was met de factuur scheelde mij dit nog €75. Ik heb dit de tandarts per brief laten weten.

Ik heb dit per brief de tandarts allemaal laten weten en heb inmiddels de bleeklepels opgehaald. Mondeling hadden we afgesproken het hierbij te laten. Nu ontving ik afgelopen week weer een aanmaning dat ik de resterende €75 ook nog moet betalen.

Ik ben het er sowieso niet mee eens dat ik uberhaupt iets zou moeten betalen, wat moet ik hiermee?
vV

Aan laten komen op een rechtzaak. Tandarts heeft niet een maar meerdere economische delicten gepleegd. Meld hem en het incassobureua ook per aangetekende post, en claim vooral ook alle eigen kosten in een tegeneis( alle post , telefoonkosten ed)
zo, 03/17/2013 - 16:59 Permalink